cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

El Govern tancarà 65 hotels si no es modernitzen abans del gener

L'amenaça s'estén a nou blocs d'apartaments per incompliment greu de la normativa vigent

El Govern balear farà efectiu el tancament de 65 hotels abans del gener de 1999 si aquests no compleixen amb la normativa relativa a la modernització d'establiments turístics.

Aquests tancaments es produirien per incompliment greu del Pla de modernització d'allotjaments hotelers i extrahotelers, aprovat el 1990, i suposarien una pèrdua de 3.500 places.

El Pla esmentat castiga aquells establiments turístics que no compleixen algun dels següents requisits: sotmetre's periòdicament a les inspeccions tècniques adients; dur a terme el programa d'execució d'obres i millores; complir dels terminis assenyalats en el programa d'execució d'obres i millores i complementar la realització del programa amb la presa de les mesures adients.

Les infraccions greus se sancionaran amb la clausura definitiva de l'establiment, a més de les corresponents sancions econòmiques.
També es podrà adoptar com a mesura cautelar en la tramitació de l'expedient la clausura de l'expedient mentre perduri la sanció.
A part dels 65 hotels esmentats (60 a Mallorca i 5 a Menorca), n'hi ha 316 que ja han començat el procés de modernització, 76 que ja s'han tancat des que està en vigor la llei i 38 que han registrat qualque falta lleu. En canvi, la majoria d'ells, 878, han enllestit les obres necessàries.

Pel que fa als apartaments, d'un total de 559, 352 compleixen totalment amb la normativa, 125 han començat a posar-se al dia, 50 han estat tancats fins a la data i només 9 (8 a Mallorca i 1 a Menorca) corren el perill de ser clausurats en pocs mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.