algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

La Fiscalia demana sis anys de presó per al batle de Montuïri

També demana la inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic durant la condemna

El fiscal del jutjat de Manacor ha demanat sis anys de presó per al batle de Montuïri, Joan Antoni Ramonell (PP), per un presumpte delicte de falsificació de documents públics. Ramonell va ser denunciat per PSM i PSOE el 1994, quan es va detectar que l'Ajuntament pagava hores extra a una persona que no existia. Ramonell comparteix el càrrec municipal amb la Direcció General d'Infraestructures i Transports del Govern balear.

Ramonell va convocar ahir una roda de premsa per aclarir que «de nou acusacions que em va interposar l'oposició municipal sobre pagaments amb doblers de l'Ajuntament, quan jo era el president del club de futbol, el fiscal ha considerat que no hi havia indici de delicte. No obstant això, el fiscal ens acusa del pagament d'unes hores extra a la funcionària Catalina Vaquer Sampol, que ho vàrem fer en nom d'Antònia Bosch Miralles. Per això el fiscal demana sis anys de presó a l'exsecretari de l'Ajuntament Joaquin Cebollada, com a responsable de personal; a la funcionària per haver cobrat de les arques municipals quan estava inscrita a les llistes de l'atur de l'Inem; i a mi que, com a batle, vaig ordenar el pagament». La quantitat abonada és de 600.000 pessetes.

Els fets són dels anys 92 i 93. Catalina Vaquer va cobrir una plaça d'auxiliar administratiu mitjançant un concurs en contracte laboral de sis mesos. La funcionària va acabar el contracte i es va inscriure a l'Inem per desocupació. El presumpte delicte comença quan la funcionària continuà fent feina a l'Ajuntament mentre cobrava per desocupació. Catalina Vaquer rebia una nòmina de les arques municipals amb el nom fals d'Antònia Bosch Miralles, persona que no existeix.

El batle Ramonell assegurà que «quan va passar això jo no en sabia res, d'aquesta història. Vaig signar els pagaments perquè anaven firmats pel secretari i no em vaig fixar si el nom que apareixia era fals».

Segons Ramonell, «Catalina Vaquer sempre ha declarat que va cobrar aquests doblers en concepte d'hores extra. Ella va cobrar per una feina que va fer i en realitat crec que no es mereix la presó per aquest motiu».

Joan Antoni Ramonell considera que no té per què dimitir com a batle per aquesta qüestió: «Fins i tot em presentaré com a cap de llista a les properes eleccions. L'estratègia de l'oposició els ha sortit malament, perquè atacant-me a mi han fet que l'acusació forta caigui sobre na Catalina per un presumpte delicte d'estafa a l'Inem. I això el poble no els ho perdonarà», va concloure el batle. Catalina Vaquer és veïna de Montuïri.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.