algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

El responsable del Cappuccino dubta de reconstruir-lo en el mateix lloc

Joan Picornell troba «raons morals» que poden impedir la reobertura del negoci

La reconstrucció del Café Cappuccino en el mateix local on era instal·lat abans de l'explosió del passat 27 de setembre encara és en l'aire. Joan Picornell, principal accionista de l'empresa que gestiona el negoci, es planteja situar un hipotètic nou establiment en un punt diferent al de la confluència entre el passeig marítim i el carrer Monsenyor Palmer, segons les manifestacions efectuades el dilluns al matí a la titular del jutjat d'Instrucció número 10 de Palma.

Picornell troba que existeixen «raons morals» per descartar l'opció de reconstruir el Cappuccino en el punt on ara tan sols existeixen runes. Sembla que molts cambrers que treballaven a l'establiment que patí els efectes de la deflagració no volen tornar al mateix indret. A més, l'empresari ha calculat que les obres per fer resorgir l'esplendor del cafè podrien ascendir a devers 200 milions de pessetes. Hi ha el temor que els ciutadans no hi acudeixin de la mateixa manera després de l'explosió i sobretot si segueix sense aclarir-se la causa que l'originà.

Des d'aquell dissortat diumenge, Picornell calcula que ja s'han produït pèrdues milionàries. Dels 34 empleats que estaven contractats a l'establiment del passeig marítim tan sols vint d'ells s'han pogut recol·locar en el nou Cappuccino del carrer Sant Miquel. També s'han deixat d'obtenir els beneficis que el cafè del passeig marítim proporcionava cada mes i que segons l'accionista majoritari arribaven als cinc milions de pessetes.

Joan Picornell també va contestar algunes qüestions plantejades pel misser que representa Gesa. L'advocat es referí a un incendi que tingué lloc mesos abans a l'explosió en el soterrani del cafè. Picornell indicà que tot va ser produït per un curtciruit elèctric i que el fet se solucionà sense cap tipus de problema.

Segons sembla, la companyia de gas pot utilitzar aquest incendi per relacionar-lo amb l'explosió del 27 de setembre en la compareixença que tindrà lloc demà als jutjats de Palma. En principi és prevista la presència del màxim dirigent de Gesa, Bartomeu Reus, però no es descarta que pugui ser representat per un altre directiu de la companyia. Recordem que Reus ha estat cridat a declarar com a imputat.

Els dos empleats de les ambulàncies que varen arribar al Cappuccino poc després que s'hagués produït l'explosió també acudiran demà a declarar davant la magistrada. Sembla que aquestes dues persones varen afirmar que se sentia olor de gas durant els primers instants.

Tot i la ronda de declaracions que va començar dilluns passat, els especialistes del Cos Nacional de Policia encarregats de la investigació encara no han entregat l'informe definitiu a la jutgessa perquè s'esperen els resultats de les anàlisis científiques de mostres recollides en diferents punts del Grand Café Cappuccino.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.