muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Els vols d'Ibèria arribaren a acumular quatre hores de retard

La vaga de zel del Sepla ocasionà problemes d'horaris al 60% dels avions

Alguns dels 44 vols d'Ibèria que passaren ahir per l'Aeroport de Son Sant Joan arribaren a acumular uns màxims de gairebé quatre hores de retard.

La mitjana dels retards a les arribades d'aeronaus va ser de 75 minuts, mentre que alhora de sortir de Palma ho feren amb poc més d'una hora després de l'horari previst. Els retards més espectaculars es produïren a vols procedents de Madrid i d'Eivissa. Dels 44 avions amb què ahir operà la companyia, que comunicaren Palma de Mallorca amb Madrid, Barcelona, Menorca i Eivissa, aproximadament el 60 per cent d'ells sofriren unes conseqüències que tenen la causa directa en la vaga de zel que estan duent a terme el sindicat de pilots Sepla-Ibèria als darreres dies per tal de demanar millores en les seves condicions de feina.

Precisament portaveus d'aquest sindicat de pilots a la companyia Ibèria, varen desmentir aquest extrem i varen manifestar que l'únic que estan fent és «aplicar la normativa vigent en matèria de seguretat». Al llarg del dia també es produïren altres manifestacions com per exemple les del ministre d'Indústria, Josep Piqué, qui va fer una nova crida a la responsabilitat del col·lectiu de pilots perquè la direcció d'Ibèria «no es vegi forçada a fer coses que millor no hagi de fer». Piqué afegí que el futur d'Ibèria passa en gran manera per una actitud de responsabilitat dels pilots, i insistí que les parts no planyin esforços per arribar a acords en les negociacions.

En demanar-li sobre si donaria suport a una possible denúncia d'Ibèria contra el Sepla per fer vaga de zel encoberta, es va mostrar partidari de no plantejar aquesta qüestió en termes d'amenaces.

D'altra banda, el director d'Aena, Àngel Gallego, que ahir inaugurà a Palma la conferència d'ACI Europa, també es referí a la vaga de zel i als retards que això ocasiona. «La puntualitat dels vols d'Ibèria ha baixat del 60 al 40% en els darrers dies, i són Madrid i Barcelona els principals afectats per aquest retard. Aena, però, no pot interferir en les negociacions sobre les millores de les condicions laborals dels treballadors, ja que els drets d'aquests estan per damunt del bon funcionament dels aeroports».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.