algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Govern i l'Insalud posaran 100 milions l'any que ve per a l'hospital

Aquests doblers serviran per redactar el projecte del futur centre comarcal

El Govern balear i l'Insalud fan comptes posar 50 milions de pessetes per hom en els pressuposts de l'any que ve per a la futura construcció de l'hospital comarcal.

Així ho va confirmar públicament el conseller de Sanitat, Francesc Fiol, durant la trobada de donants de sang que s'ha celebrat el darrer cap de setmana a Inca.

Aquests primers 100 milions es destinaran a l'elaboració del pla funcional del centre que ja ha estat encarregat per l'Insalud. El pla funcional determinarà els serveis que haurà d'oferir.

En funció d'aquest estudi es dissenyarà després el projecte arquitectònic de l'edifici. En principi l'única dada que s'ha revelat fins al moment serà que el centre disposarà d'una capacitat de 125 llits, tal i com plantejava l'estudi de viabilitat fet pel Govern balear.

Pel que fa a la resta de serveis, l'Insalud podria seguir també la proposta feta en aquest estudi i que preveia entre d'altres una unitat d'urgències, 4 quiròfans i fins a 14 àrees especialitzades.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha rebut també l'informe del solar ofert per fer-hi l'hospital que ha realitzat Serbasa (Servei balear de Salut).

En aquest document s'especifica que els solars tenen l'extensió suficient per a les instal·lacions. Així mateix es posa de manifest que l'accessibilitat és idònia. Ara només falta que l'Insalud hi doni la conformitat oficial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.