algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els responsables del Cappuccino afirmen que ja havien sentit olor de gas

Els perjudicats i testimonis de l'explosió comencen les declaracions en els jutjats

Els ciutadans que més de prop varen viure la tragèdia del Grand Café Cappuccino començaren a desfilar ahir pels jutjats de Palma per declarar davant la titular del jutjat d'instrucció número 10. Durant aquests dies se succeiran les compareixences de persones que han estat relacionades directament o indirecta amb l'explosió del passat 27 de setembre.

Un dels primers a declarar fou Joan Picornell, propietari junt amb el seu germà de l'empresa que gestiona el Cappuccino. Picornell acudí acompanyat del seu misser, Santiago Rodríguez Miranda, i no efectuà declaracions després d'entrevistar-se amb la jutgessa.

Fonts judicials explicaren que l'home indicà a la magistrada que havien sentit olor de gas des de tres mesos enrere, en la zona del semàfor situat en la confluència entre el passeig marítim i el carrer de monsenyor Palmer, i que avisaren Gesa d'aquesta circumstància. Els empleats de la companyia de gas varen inspeccionar les instal·lacions i segons Joan Picornell no hi trobaren cap anomalia.

Els encarregats del Cappuccino i un cambrer anomenat Miguel també acudiren als jutjats per explicar la seva versió dels fets. Tots ells manifestaren que durant el matí del diumenge en què tingué lloc l'accident no sentiren olor de gas en el local. El cambrer relatà que es trobava darrere el taulell en el moment de la deflagració, la qual no produí una flama sinó una ona expansiva, segons declarà. L'empleat va enlairar-se gairebé dos metres i es colpejà amb el sostre.

El propietari del local on s'havia instal·lat el Cappuccino també acudí als jutjats i indicà la seva intenció de personar-se en el sumari. El seu representant serà el misser Salvador Perera.

Cap representant de Gesa, companyia que apareix com a principal responsable segons les investigacions duites a terme, no acudí a les declaracions. Els que sí que feren acte de presència varen ser els missers de les diferents companyies d'assegurances.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.