algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La cara neta de la plaça de Salvador Coll

Cort troba ara que hi ha de posar un poc de verd per suavitzar l'espai reformat

La plaça d'en Coll, pròxima al carrer del Sindicat de Palma, lluu de bell nou. Les façanes de les cases que miren cap a aquest racó que ara sembla desconegut per una gran majoria de ciutadans s'han rehabilitat alhora que aquella antiga plaça.

La coincidència d'ambdues obres, les particulars i la pròpia de l'Ajuntament de Palma "com bé recorda l'arquitecte municipal, Alejandro González", ha fet possible la transformació d'un indret que fins ara passava desapercebut. No obstant això, ara, les façanes, totes pintades de dalt a baix, aporten a aquesta plaça dura en extrem pinzellades de vius colors.

Malgrat això, Cort s'adona ara que en el projecte dels arquitectes Frau Barceló i Martí Lucena hi faltava «verd». Per això, ha decidit instal·lar algunes jardineres tancant el recinte i sembrant un arbre a l'únic lloc on és possible. Perquè en el subsòl "com recorda González" la rampa del pàrquing continua bordejant interiorment la plaça i, a més, hi ha un generador elèctric que ocupa pràcticament tot l'espai que queda en el centre.

La reforma, però, sembla que no acaba d'agradar a tothom. I així ho exposa Catalina Amengual, filla del propietari de primera botiga que va tenir corrent a la ciutat, Can Amengual, i que es troba localitzada a l'únic bloc de pisos que no s'ha reformat a la plaça de Salvador Coll.

«És un desastre, estava molt millor asfaltat, perquè amb l'empedrat llenegues. A més, no han posat les pedres rectes i traveles amb les que surten de més». Amb això que Catalina assenyala totes les pedres que sorten i explica els problemes que ha tingut el seu bloc per posar-se d'acord. També comenta les diferències que s'observen quan es mira cap als carrers adjacents. Edificis que semblen en runes cohabiten ara amb els que s'han rentat la cara que mira cap a la plaça d'en Coll.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.