muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Ibèria, Sol Meliá i Air Europa creen avui un touroperador

Iberia tindrà majoria del capital "un 51%" del touropoerador majorista que la companyia de bandera constituirà avui, amb Sol Meliá, Grupo Viajes Iberia (GVI), Air Europa i Herminio Gil que, amb tota probabilitat, es repartiran el 22, el 15 el 7 i el 5% restants, respectivament, informaren fonts pròximes a l'operació. La societat tindrà vocació internacional, i en un principi se centrarà a Espanya com a mercat emisor, per a una segona fase convertirlo en receptor. El seu objectiu és entrar en els mercats europeus i llatinoamericans, on competirà amb empreses com a la britànica Thomson o la alemana Tui.

El nou touroperador es dirigirà a clients de capacitat adquisitiva mitjana, i per tant no es preveu competir directament amb Tiempo Libre, un altre majorista en el que participa Iberia amb un 18'74%.

La creació de l'empresa majorista augmenta l'atractiu d'Iberia de cara a la seva privatització, i situa a Sol Melia, GVI, Air Europa i a Herminio Gil com a sòlids candidats per entrar en el seu nucli estable d'accionistes juntament a British Airways i American Arilines, quan es consumeixi la sortida de l'Estat del seu capital.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.