algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

30 mil pessetes per hectàrea per salvar l'olivera balear

El conseller d'Agricultura, Josep Cardona, va presentar ahir el Pla de suport a l'olivera de les Illes que preveu una ajuda mínima de 30.000 ptes. per hectàrea a aquells agricultors que ho sol·licitin.

El programa, que està subvencionat pels fons europeus (50%), el Ministeri d'Agricultura (25%) i el mateix Govern balear (25%), té com a principal objectiu la preservació i millora del conreu oliverer respectant el medi ambient.

Cardona explicà que «a causa de les peculiars característiques del nostre olivar, caracteritzat per una baixa producció i unes especials dificultats quant al terreny i els espais, es feia necessari acollir-se a un programa específic per a les Balears en l'àmbit europeu. Tot i que això no impedeix que donem suport a la posició espanyola en aquest tema».

El conseller es va referir a «raons tant econòmiques com històriques» per justificar aquest esforç en vista de donar suport a aquest tipus d'activitat agrària a les Illes.

El pla, que contempla una partida oberta en funcions de les sol·licituds que arribin a la Conselleria, tindrà una durada inicial de cinc anys i unes subvencions màximes de tres milions per explotació i any.

Cardona va aprofitar el vespre per presentar el pla a Sóller, davant els professionals del sector olivarer. Els pròxims dies té previst fer el mateix a tota la serra de Tramuntana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.