muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Cantarero demana doblers a Aznar per fer un centre oceanogràfic al ParcBIT

El diputat vol que les Illes siguin un centre d'investigació marina del Mediterrani

Pere Cantarero, diputat del PP balear en el Congrés, ha demanat a la presidència del Govern espanyol finançament per a la construcció d'un Centre Mediterrani d'Oceanografia dins del ParcBIT. La petició l'ha formulada a través de l'Oficina d'Investigació Científica i Tecnològica adscrita a la Moncloa.

El centre, que tindria uns 1.500 metres quadrats entre despatxos, sales de reunions, laboratoris, etc, podria tenir una participació a tres bandes si s'hi implicassin el Govern balear, el Centre Superior d'Investigacions Científiques i la Universitat de les Illes Balears. Cantarero, que també ha enviat el projecte a aquestes tres institucions que compten amb eines i estructures per a la investigació marina, argumenta que «és fonamental el suport del Govern espanyol per fer possible la materialització del centre».

Pel diputat, el centre «podria aglutinar els investigadors, equipament científic i projectes de recerca actualment dispersos en distints laboratoris de les Illes. Contribuiria així a optimitzar els recursos existents i a incrementar la recerca en oceanografia a la Comunitat sense representar un cost excessiu».

Inicialment les grans línies d'actuació del Centre d'Oceanografia de la Mediterrània se centrarien en cinc àrees: gestió interdisciplinària del medi litoral, recursos pesquers, oceanografia de la Mediterrània, tecnologies marines i contaminació marina. La gestió del medi litoral podria estar centrada en l'avaluació i cartografia del litoral i del fons, topografia, sediments i corrents de fons, clima marítim i evolució de platges. Pel que fa a la pesca es podrien fer estudis encaminats a l'avaluació dels recursos, l'avaluació dels efectes d'activitats d'aqüicultura, els parcs naturals i les reserves marines. Respecte de les àrees d'oceanografia, tecnologia i contaminació marina, el centre treballaria en temes relacionats amb els corrents marins, el medi costaner, el clima, la qualitat d'aigües i arenes, etc.

Pel diputat del PP la constitució d'un centre mixt d'oceanografia a tres bandes (Govern, CSIC i UIB) no és un fet nou a Espanya «ja que existeixen precedents d'aquests tipus en altres comunitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.