cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
19°

La UIB té previst crear una agència de col·locació pròpia per facilitar feina als llicenciats

La Fundació Universitat Empresa manté converses amb l'Inem per fer-ho l'any vinent

104970

És una realitat indiscutible que un important percentatge dels llicenciats universitaris, quan acaben la carrera, fan la seva primera escala, d'una durada variable, a les coes de l'Inem. La manca d'experiència sol ser el motiu esgrimit pels teòrics que pretenen explicar aquest fenomen social.

Ara, la Universitat de les Illes Balears (UIB), mitjançant la Fundació Universitat Empresa (FUEIB), vol posar punt i final a aquesta problemàtica i ha començat a fer les primeres passes en aquest sentit. Així, els responsables de la Fundació, que dirigeix Miquel Carrió, ja han mantingut els primers contactes amb l'Inem, per tal de crear a la UIB una agència pròpia de col·locació.

Aquesta idea, de la qual es podrien beneficiar tots aquells estudiants que acabin la seva formació a la Universitat de les Illes, es troba actualment en fase d'elaboració del projecte, ja que l'Inem s'ha mostrat molt interessat i, fins i tot, ha manifestat la seva intenció de col·laborar en aquesta iniciativa.

L'esmentada iniciativa, segons Carrió, no és excessivament complicada, perquè s'ajustarà a les actuals premisses de qualsevol finestreta de l'Inem, però sí que és una feina laboriosa que convé fer amb compte i sense pressa.

D'aquesta manera, en un termini no gaire llarg, ja que el projecte podria estar enllestit per al començament del curs que ve, la Universitat obriria la seva pròpia finestreta de l'Inem, segons va informar el director de la Fundació Universitat Empresa.

Aquesta agència de treball serà gestionada directament per l'administració universitària, tot i que les feines estarien coordinades amb les de l'Inem, perquè la borsa de treball que s'utilitzaria com a referent per cercar llocs de feina al sector laboral seria la mateixa, i la descoordinació podria entorpir la tasca conjunta.

Objectiu

De la mateixa manera que l'Inem és un servei gratuït per als ciutadans, aquest servei tampoc no costaria doblers als universitaris que se'n beneficiassin.

L'objectiu darrer d'aquesta innovadora iniciativa connecta directament amb la filosofia que va presidir la creació de la Fundació Universitat Empresa fa ara dos anys, i que no era una altre que fer de nexe d'unió entre la societat i la universitat.

Així, aquesta agència de col·locació universitària es dedicarà principalment a posar en contacte directe els demandants de feina que surten de la universitat amb el mercat laboral, per tal de facilitar i impulsar la integració professional. O el que és el mateix, s'intentarà omplir el buit entre la tasca acadèmica i l'ingrès en el món laboral. Un objectiu tan ambiciós com complicat d'assolir.

Flux d'anada i tornada

Fins ara, el que té la Universitat de les Illes Balears, i que des de fa un parell de mesos està gestionat per la Fundació Universitat Empresa, és una borsa de treball on s'apunten de manera voluntària aquells alumnes que volen aconseguir pràctiques en empreses (remunerades o no). Però els responsables universitaris observaren que molts d'estudiants que feien pràctiques, posteriorment, trobaven feina en les mateixes empreses, o que, fins i tot, ja hi havia empreses que demanaven alumnes amb la intenció de fer-los contracte. Davant aquest doble flux, marcat per l'interès mutu, la UIB ha decidit crear l'oficina de col·locació, ja no per gestionar pràctiques, sinó per estudiants que s'han llicenciat i que han d'ingressar en el mercat laboral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.