nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

Matas: «No volem enfrontaments institucionals amb el Consell»

El president no vol «corregudes» per protegir terrenys urbanitzables

Matas no vol enfrontaments institucionals després de la confrontació dialèctica dels darrers dies. El debat de l'Autonomia acabà ahir amb les votacions de les propostes de resolució presentades pels diferents grups polítics. Però l'espectació no era a la Cambra sinó als passadissos, que era on parlaven els diferents caps de fila.

Jaume Matas afirmà que «hem d'evitar que ara es produeixi una correguda per veure qui desclassifica més, si nosaltres o el Consell Insular. També hem d'evitar la confrontació institucional per aquesta qüestió», afirmà el president.

Així mateix, mostrà el seu respecte per la moratòria del CIM «en la qual no interferirem, encara que s'ha de recordar que les competències d'ordenació del territori no són seves i finalment haurà de ser el Parlament el que digui la darrera paraula en la llei de moratòria que presentarem i en el posterior debat de les Directrius d'Ordenació del Territori».

Matas justificà la moratòria del Govern, que afectarà els urbanitzables sense pla parcial presentat de totes les Balears, i indicà que «volem evitar que es produeixin especulacions mentre procedim al debat de les Directrius». També destacà que «és el Parlament el que finalment haurà de decidir els límits de creixement de les Balears, i segons aquest debat de sostre poblacional s'establirà el marc de creixement de cada un dels termes municipals de l'Arxipèlag». Mentrestant, Matas assegurà que no interferirà en les accions del Consell en matèria de moratòria, encara que la institució insular finalment s'haurà de supeditar a les decisions parlamentàries.

Això, a la pràctica, vol dir que el Consell pot fer tots els «téntols» urbanístics que vulgui, però no és ningú per ordenar el territori. Per tant, el president es va permetre afirmar: «Respectam la seva moratòria, mentre que només sigui moratòria, però no la compartim». Ahir Matas tenia totes les cartes dins la mànega, ja que el que impedirà la moratòria del Govern és que el Consell pugui protegir territori de manera unilateral i massiva. Només pot deixar projectes en suspens, però no desclassificar-los.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.