algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Els comerços que venguin productes de les Illes exhibiran un distintiu especial

L'objectiu de la Conselleria d'Agricultura és augmentar les vendes d'articles insulars

La Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria del Govern balear crearà per primera vegada un distintiu autòcton amb l'objectiu d'indicar que en un determinat establiment es venen productes elaborats a les Illes Balears.

Aquesta proposta, sorgida de la conselleria de la qual el seu titular és Josep Juan Cardona, té per finalitat promocionar els productes procedents de les Illes i millorar la seva comercialització amb vista al futur.

El distintiu podrà implantar-se tant en comerços en els quals habitualment compren els residents de les Balears com en els que es troben en zones turístiques.

Es preveu que la creació d'aquesta figura es farà mitjançant un decret o una normativa que serà anunciada quan es faci en el Butlletí de la Comunitat Autònoma.

Els tècnics de l'esmentada conselleria ja fan feina en l'esborrany en el qual s'inclourà la regulació del distintiu i les condicions que han de complir els establiments que vulguin col·laborar en aquesta iniciativa d'Agricultura Comerç i Indústria.

Fonts d'aquesta conselleria varen voler ser prudents a l'hora de definir-se quan començaria a aplicar-se aquesta nova normativa i afirmaren que «no hi ha un termini previst per engegar aquesta nova figura promocional dels productes illencs».

Es preveu que una vegada que el distintiu sigui reconegut per l'àmplia majoria dels mallorquins això incentivarà el fet que els comerços ofereixin productes autòctons en els seus establiments.

L'esborrany, en tramitació, podria contemplar per exemple un mínim de productes exigits perquè un determinat establiment pugui fer servir aquest distintiu.

La proposta d'Agricultura de promocionar els productes fets a les Illes coincideix amb la postura de la Direcció General de Consum, òrgan dependent de la Conselleria de Sanitat i Consum, d'incrementar la vigilància als establiments que venen productes sense que tenguin l'etiquetatge en una de les dues llengües de la Comunitat Autònoma.

En aquests sentit s'ha de recordar que a final de l'any passat Consum va intervenir milers de productes estrangers d'una cadena alemanya. Consum també ha confiscat enguany mig miler de punters làser sense etiquetar per por que se'n fes un mal ús.

També el més de juliol el Govern va anunciar una campanya dirigida principalment a establiments turístics en els quals s'utilitza de forma exclusiva una llengua estrangera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.