algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El Consell ja ha «avisat» els promotors de 89 sectors on impedirà urbanitzar

Els dóna deu dies per presentar al·legacions, si ho consideren convenient

El Consell Insular ja ha avisat els promotors dels sectors de 16 municipis afectats per la moratòria que ha posat en marxa donant-los deus dies perquè presentin les corresponents al·legacions, si així ho desitgen. Realitzats tots els tràmits, es preveu que a principis de novembre el ple del Consell podrà iniciar la suspensió d'urbanitzables.

De fet, ahir el Pacte de Progrés féu pública la llista completa dels sectors afectats, tots ells corresponents a sectors de caràcter residencial, turístic o mixt, que es trobin localitzats en àrees costaneres o que, sense estar-hi, conformin nous nuclis de població que no tenguin pla parcial aprovat o que, malgrat que el tenguin, aquest sigui anterior al 5 d'octubre del 1994 i no hagin començat les obres o no hagin superat una fase inicial.

A part d'això, el Pacte de Progrés ha iniciat consultes amb tots els municipis, afectats o no, perquè pugui dir la seva opinió.
Fonts oficials del Consell indicaren que la tramitació es desenvoluparà tan aviat com sigui possible.
Entre els sectors amb pla parcial aprovat, un dels municipis més afectats és Alcúdia, on es troben, entre d'altres, el projecte d'Alcanada hotel, dos a Bonaire amb més de 60 hectàrees i dos més al Port d'Alcúdia.

També s'aturen tres plans parcials aprovats de Campos, concretament a la zona de la Ràpita: sa Pleta, la barraca de sa Vinyola i sa Marina. A Felanitx el fre ha arribat a cala Ferrera i cala Marçal; a Llucmajor la zona més afectada és cala Pi, amb més de 50 hectàrees; a Manacor els plans parcials aprovats són a cala Mandia, mentre que a Valldemossa el fre és per Son Ferrandell, concretment les urbanitzacions Chopin i Shangril·là.

Dins de les zones sense pla parcial aprovat destaquen les més de mil hectàrees de Bunyola, nombrosos polígons a la Ràpita, la Colònia de Sant Jordi i les cales de Manacor, així com les quasi cent hectàrees de sa Talaiola de Santanyí i les quasi 30 hectàrees de Son Durí, a Campos, on hi havia en projecte un important complex hoteler.

Així, només quatre dies després de l'aprovació per part del CIM de la moratòria, la maquinària s'ha engegat de manera inexorable i sense dil·lacions. En total, són més de 2.400 hectàrees on no es podrà construir que afectarien una població potencial de quasi 115.000 persones, més d'un terç de les que té actualment Palma.

A tota pastilla

Els promotors ja tenen la decisió sobre la taula. Més de 240 milions de metres quadrats, fins ara urbanitzables, i en la seva gran majoria en zones costaneres, han iniciat un llarg però més que probable camí cap a la desclassificació definitiva. És possible que ara es plantegi una important batalla jurídica. Però el cert és que la passa més important ja està feta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.