muy nuboso
  • Màx: 18.08°
  • Mín: 11.39°
18°

Més serveis per atendre els minusvàlids

Estaràs va posar la primera pedra de la nova residència del patronat Joan XXIII

Una nova passa es va fer ahir per a la millora de l'atenció que es presta al grup de minusvàlids psíquics severs de la comarca, amb la protocol·lària posada de la primera pedra de la nova residència que es construirà vora el camí vell de Llubí.

El projecte, resultat del conveni signat entre el Govern balear i el patronat Joan XXIII, preveu l'edificació de dos mòduls amb un pressupost total de més de 115 milions.

La consellera de presidència, Rosa Estaràs, va presidir l'acte junt amb el batle d'Inca, Pere Rotger, i diferents representants del patronat Joan XXIII com Pep Buades o la popular monja franciscana Sor Aina.

Estaràs es va convertir en la gran estrella després de ser rebuda entre una gran ovació. A més, a l'hora dels parlaments tot varen ser lloances per a la feina feta des de la Conselleria per fer possible la construcció del nou centre. En aquest sentit, la consellera va destacar que «amb les noves instal·lacions la comarca d'Inca es convertirà en capdavantera en l'atenció dels disminuïts psíquics».

L'acte es va convertir en tot un esdeveniment social i va congregar un nombrós públic entre el qual s'hi trobaven també representants polítics de molts dels municipis de la comarca. Tot just col·locada la pedra on es posà un bust de Joan XXIII, monedes de curs legal i els diaris del dia, va descarregar una aiguada, la qual cosa va fer que tothom corregués ben de pressa cap al pavelló de Sa Creu, on no va faltar un refresc.

Noves instal·lacions  

Les construccions que ara es començaran a fer disposaran d'una sala menjador, cuina, quatre dormitoris de tres places, banys i sales de personal amb una superfície total de 425 metres quadrats.

En una segona fase es preveu construir un edifici administratiu i de residència per al personal que farà feina al centre, que costarà altres 130 milions de pessetes, que seran aportats pel Govern balear i per la UE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.