algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Quetglas avisa que el Govern podria impedir la moratòria del Consell

Ahir vespre se celebrà una reunió més entre el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, i el representant del PSIB, Francesc Quetglas, sobre les Directrius d'Ordenació del Territori que aviat es debatran en el Parlament i, també, del sostre poblacional que vol imposar el Govern a les Balears com a mesura definitiva per frenar l'urbanisme. Quetglas sortí pessimista respecte de la possibilitat que el Govern revoqui la moratòria del Govern.

Ramis i Quetglas parlaren de manera extensa, fins i tot del pla territorial de Mallorca que s'hauria de redactar just després de l'aprovació de les DOT. En aquest sentit, Francesc Quetglas reiterà que «volem que cada illa faci el seu, i que no els imposi el Govern». De totes maneres, el que cridà més l'atenció va ser que la reunió se celebrà poques hores abans de la celebració del ple del Consell que tirà endavant la moratòria urbanística quan, en principi, aquestes reunions Govern-PSIB s'havien de celebrar per analitzar aquesta possible moratòria.

En aquest sentit, fonts del PSIB, després de parlar amb Francesc Quetglas, insistiren anit que «molt ens temem que el Govern donarà marxa enrere en el que varen dir de no entorpir les mesures empreses pel Consell. Tal vegada ara intentin el contrari».

Escèptics

De fet, els socialistes no estaven anit gaire satisfets de la reunió mantinguda amb Ramis, ja que «s'ha parlat del que ja sabíem, sense oblidar que tant la qüestió del sostre poblacional com de les Directrius d'Ordenació del Territori són tan complexes que poques conclusions es poden treure amb unes poques converses».

Tot i així, tot apunta que ara les postures s'aniran distanciant a mesura que s'acosti el moment del debat en el Parlament de la llei de lectura única que incentivarà la pugna de les moratòries, sobretot si aquesta llei posa entrebancs a la iniciativa aprovada ahir pel Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.