algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Cifre acusa CPU d'utilitzar políticament l'Escola d'Adults

El Consistori no tornarà a contractar la cooperativa

L'Ajuntament de Santa Margalida ha decidit no tornar a contractar la Cooperativa Serveis de Formació que durant el curs escolar 1997-98 fou contractada per coordinar l'Aula d'Adults de Santa Margalida, Can Picafort i Son Serra de Marina i a partir d'ara se'n responsabilitzarà la regidora Francesca Bonnín i un professor funcionari de la Conselleria d'Educació i un altre contractat per l'Ajuntament.

Aquesta cooperativa havia estat contractada per l'anterior equip de govern abans de la moció de censura que provocà que el socialista Miquel Cifre hagués de deixar la batlia en mans d'Antoni del Olmo, del PP.

«El que vol la regidora Francesca Bonnin és una escola d'adults de marujas i cortados», exclama Miquel Cifre, recordant el temps que l'esmentada era professora d'aquest servei i que quan la gent demanava altres cursos els enviaven a Alcúdia i a Muro.

Diu Cifre que quan el PSOE entrà a governar l'Ajuntament el que feren fou ampliar l'oferta dels cursos per a adults, que només es feien a Can Picafort. «Durant els dos primers anys ampliàrem el nombre de cursos i també es començaren a fer a Santa Margalida i a Son Serra. Per donar un millor servei, més professional, contractàrem la cooperativa. Ara ho volen tirar a terra, en una demostració que l'Ajuntament està en mans dels de Can Picafort Unit, que fa de l'escola d'adults una qüestió de clientelisme polític».

Els responsables de la cooperativa s'han dirigit per escrit al batle per comunicar-li la seva sorpresa, segons diuen, «pel fet de contradir compromisos presos en acabar el curs 97-98 amb la regidora de Cultura, perquè la planificació, la programació, el seguiment i la coordinació dels cursos del pla Mestral ho havíem de fer nosaltres, segons digué la regidora Bonnín, el dia 10 de juny del 1998 i ho confirmà el 3 de setembre».

El curs passat la cooperativa va fer cinc cursos d'informàtica, set d'alemany, sis d'anglès, un de mecanografia, un d'accés a la Universitat, quatre de català, dos de graduat de Formació Professional, cinc de tecnologies de Formació Professional i un de 380 hores del pla Mestral.

Criteris  

El batle, Antoni del Olmo (PP), digué que de la mateixa manera que el PSOE, sense dir res a la regidora Francesca Bonnín, que era la que duia l'escola d'adults a Can Picafort, va contractar per un any aquesta cooperativa, ara nosaltres hem decidit no fer-ho. No s'ha rescindit cap contracte, perquè no n'hi havia cap de firmat. Amb menys doblers farem més coses».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.