algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

El Govern comença la construcció de l'avifauna artificial a Son Navata

La llacuna de la depuradora s'ha convertit en un centre d'estada d'aus

El Govern ha començat la construcció de l'hàbitat d'avifauna artificial a les bases de la depuradora de Felanitx. La construcció és du a terme a la finca de Son Navata, de propietat municipal, i consistirà a crear una zona humida com a refugi de fauna i flora utilitzant les aigües depurades. Les màquines excavadores realitzen aquests dies els moviments de terra per preparar el terreny i formar les primeres bases.

L'objectiu de les llacunes artificials, que compten amb un pressupost de 5 milions, aportats per l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), és evitar la inundació de finques particulars que es troben als voltant de l'avenc i que al llarg dels anys ha perjudicat les terres de la zona de Son Navata. També al llarg dels anys s'ha convertit en lloc d'aturada de moltes aus migratòries que passen a les llacunes llargues temporades.

Aquest hàbitat s'ha convertit en la tercera zona humida de les Balears en importància com a refugi d'aus. Pere Vicens, naturalista i membre del GOB, presentà a la Sala un projecte perquè la zona humida també es convertís en centre educatiu i d'observació de les aus.

Miquel Riera (PSOE), batle de Felanitx, explicà que «en principi l'Ibasan fa aquest moviment de terres per crear les llacunes i comprovar si la terra de l'indret és impermeable o pel contrari absorbeix tot el líquid procedent de la depuradora».

El desenvolupament del projecte durarà un parell d'anys i es vol dotar la zona amb vegetació humida, bosc de ribera, canyet, bova i així facilitar la depuració natural i l'hàbitat per a les aus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.