nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

Dragados construirà el parc de les Estacions

Ripoll calcula que el 2000 les obres hauran acabat i Fageda diu que n'inaugurarà un tros abans les d'eleccions

104856
Carlos Ripoll i Joan Fageda, satisfets. | J.Rosselló.

El projecte guanyador del parc de les Estacions, presentat per l'empresa Dragados, preveu el soterrament de les Avingudes i la construcció d'un aparcament subterrani just d'avall d'aquest soterrament. A la vegada, la plaça d'Espanya mantindrà l'estàtua de Jaume I en el seu lloc, com a gran centre entorn del qual s'establirà un joc geomètric de flors i textures. Després, el ciutadà es podrà endinsar en un espai ple de dunes verdes, petits llacs i pèrgoles. El pressupost global és de 1.483 milions.

El tinent de batle Carles Ripoll assegurà que l'obra estarà llesta l'any 2000 mentre que el batle Joan Fageda digué que just abans de les eleccions de juny de 1999 vol inaugurar una part del parc.

En el seu conjunt, el projecte, obra dels arquitectes Carme Pinós i Joan Antoni Andreu, cerca una harmonització del gran espai únic que conformaran l'actual plaça d'Espanya i l'àrea de les estacions a base de petits montículs, pèrgoles metàl·liques i llacs.

En conjunt, el projecte vol aconseguir un ambient de frescor i relaxament, amb profusió de parterres de flors, a una de les àrees més saturades de la ciutat. Mentre, el tren, que entrarà pel centre del parc, es desviarà cap a la dreta, paral·lelament al carrer d'Eusebi Estada, i l'estació se situarà a l'actual edifici de l'hotel Términus.

La complexitat de la iniciativa ha fet que juntament amb els arquitectes també hagin desenvolupat una important tasca els enginyers de camins Joan Torres pare i Joan Torres fill, junt amb Ricardo Collado i l'enginyera agrònoma Teresa Galí.

El batle Fageda va ressaltar «l'important esforç realitzat pel jurat i els problemes que ha hagut de resoldre. També podien haver-lo deixat desert i no ho han fet», afegí el regidor d'Urbanisme, Carles Ripoll.

L'adjudicació a Dragados y Construcciones s'ha realitzat atenent els aspectes arquitectònics i d'ordenació, segons informà el mateix gerent d'Urbanisme.

Prescripcions

Ara, l'equip redactor del projecte tindrà dos mesos, un cop ratificat el projecte guanyador per Gerència d'Urbanisme i en el proper ple de l'Ajuntament de Palma, per modificar l'avantprojecte. La comissió tècnica ha realitzat una sèrie de consideracions que els projectistes hauran de mirar de solucionar. Els tècnics «per tal d'augmentar la frondositat del parc suggereixen la conveniència de reequilibrar aquesta proporció de pressupost augmentant sensiblement la quantitat d'arbres, arbusts i altres elements vegetals i estudiar les espècies concretes a utilitzar».

El disseny de la passarel·la tampoc no els agrada, atesa la seva «extraordinària longitud i l'escassa alçada fa que el seu ús no sigui especialment atractiu i el seu impacte negatiu». La comissió també va expressar els seus dubtes respecte de la presència de pistes esportives situades en el centre del parc.

Respecte del pas subterrani, consideren que ha de disposar de tres carrils en cada sentit. I que els accessos als aparcaments han de ser reestructurals d'acord amb els responsables del servei de trànsit.

Després de resoldre aquestes condicions, Dragados podrà començar a executar l'obra. Ripoll estimava ahir en set mesos l'execució del projecte del Parc de les Estacions i entre sis i vuit mesos el de soterrament del pàrquing. Així, consideraven que el 2000 ja hauran finalitzat les obres.

Socis

L'enginyer que ha redactat el projecte del pàrquing i el soterrament de les Avingudes, Ricardo Collado Sáez, és actualment soci de l'ara assessor urbanístic de Cort, Jeroni Saiz. Enguany, a Collado l'Ajuntament li ha adjudicat la rehabilitació integral de la plaça d'Alexandre Jaume, també la reforma del carrer de la Concepció i adjacents i la millora de pavimentació, canalització i enllumenament de la urbanització La Gruta. Per març li donaren la modificació del pla parcial des Carnatge i obres a Rotlet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.