nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Matas, dialogant, es compromet a entrevistar-se amb els antiautopista

Unes 25 persones, contràries al projecte de via ràpida, l'escridassaren en arribar al poble

M.A./G.VICENS. Felanitx.
Unes vint-i-cinc persones del col·lectiu Fora Son es varen concentrar ahir vespre, davant l'església parroquial de Sant Miquel de Felanitx, per mostrar al president del Govern, Jaume Matas, el seu desacord amb el projecte de construcció de l'autopista de Llevant.

En aquesta ocasió, emperò, va acabar imposant-se el diàleg i no es varen repetir els aldarulls d'ara fa un any.
Els integrants del col·lectiu antiautopista, reunits davant l'església, portaven pancartes on es podien llegir missatges en contra del projecte. En veure arribar el president començaren a cridar contra l'autopista i el Partit Popular i li varen llançar un ou. El president va entrar a l'església i els antiautopista varen quedar a fora esperant que sortís.

Manifest  

Va ser aleshores quan el cap de l'Executiu es dirigí als integrants del col·lectiu, amb els quals parlà, i li varen fer entrega d'un manifest en què s'explica les raons per les quals estan en contra de la construcció de la nova via. Matas es va comprometre a reunir-se amb ells per intercanviar opinions.

Hores abans, a la plaça de Sa Font s'havia instal·lat una pancarta en què es podia llegir: «Peperos, asfaltau-vos els collons», que va ser retirada abans que arribàs Matas. El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), acompanyat de membres de la Policia Local, va intentar convèncer els concentrats perquè retirassin les pancartes, instal·lades damunt els graons de l'escala, cosa que no aconseguí. Els manifestants varen decirdir agafar-les amb les mans i així varen romandre durant l'espera.

Les mesures de seguretat es varen reforçar per aquesta visita, ja que cal tenir en compte que avui fa un any Jaume Matas va haver de sortir escortat de la Casa de Cultura pels antidisturbis, a causa de la concentració que s'havia realitzat contra la construcció de l'autopista del Llevant. Cosa que ha fet augmentar l'acompanyament del president en les seves visites a altres pobles de la Part Forana.

Matas visità ahir vespre Felanitx per assistir a una missa solemne presidida pel bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, que va ser l'acte que clausurà la commemoració del bicentenari de la fundació de les Germanes de la Caritat. A la cerimònia religiosa, també hi fou present tota la Corporació de Felanitx encapçalada pel batle, Miquel Riera.

En el transcurs de la missa, el bisbe destacà i elogià la tasca realitzada al llarg de dos segles per les Germanes de la Caritat, que ajuden els més pobres i també fan feina en l'ensenyament per als infants.

La congregació de Germanes de la Caritat a Felanitx es remunta al 29 de setembre de l'any 1798 i fou fundada per Antoni Roig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.