algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'Assemblea de la Creu Roja de Sóller denuncia descoordinació en els rescats de muntanya

L'entitat reclama més implicació municipal en les operacions

L'Assemblea Local de la Creu Roja de Sóller denuncia manca de coordinació en els rescats de muntanya en els municipis on actua, sobretot en el d'Escorca, el més afectat per accidents en el torrent de Pareis.

En un informe emès per l'entitat, reivindiquen «una total coordinació entre les diferents institucions que efectuen rescats», i un «major suport per part dels Ajuntaments en dotació de material».

En aquesta línia, tenen pendent una reunió amb el director general d'Interior, Joan Pol. També volen entrevistar-se amb responsables municipals de Sóller, Fornalutx, Deià, Valldemossa i Escorca.

A més, fonts de l'Assemblea han anunciat que tenen llest l'esborrany per signar un conveni amb els responsables de Calvià en matèria de rescats per poder compartir els recursos que tenen. Com a exemple de la tasca de la Creu Roja de Sóller, basta dir que des de l'1 de gener fins al 20 de setembre han efectuat 31 rescats, tots a Escorca, Sóller i Felanitx. Només durant l'estiu n'han duit a terme vuit pel juliol i set per l'agost, malgrat que amb la calor se sol reduir l'activitat.

Segons les fonts, el volum de rescats és «molt significatiu i lamentable» i demostra la manca de precaució a realitzar sortides. A tal efecte, l'Assemblea va mantenir una reunió el setembre amb la delegada del Govern, on exposaren les mancances.

D'una banda, la portaveu de la Creu Roja de Sóller, Mari Vázquez, destacà «la manca de dotació material i d'habituallament», perquè són els mateixos voluntaris i no els Ajuntaments els qui s'encarreguen del transport i la seva manutenció. «No és just, amb tota la feinada que fan i no tenen ni una ampolla d'aigua».

La manca de coordinació entre bombers, Protecció Civil, Guàrdia Civil i altres grups que intervenen és l'altre aspecte a resoldre. Segons Vázquez, s'ha d'intentar que «tots els grups tenguin els mitjans necessaris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.