nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Aprovació definitiva a la urbanització de Son Ferrandell amb els únics vots del PP

Estaràs presidí un ple televisat, sense grans incidents i amb el canvi de vot del regidor d'UM «per consciència»

Quatre vots a favor i quatre abstencions. Aquest fou el resultat de la votació del consistori de Valldemossa a l'aprovació definitiva de la promoció Chopin. Per tant, el projecte d'aquesta urbanització a Son Ferrandell ja té llum verda, encara que finalment només ha comptat amb el vistiplau explícit dels regidors populars, ja que independents i UM optaren per l'abstenció.

La regidora d'Urbanisme, Rosa Estaràs, presidí aquest ple ordinari atesa l'absència del batle, Joan Muntaner, de viatge a Saragossa per participar en una germanor de Donants de Sang. Un ple que començà a les set i mitja del capvespre quan els responsables de la transmissió televisiva local donaren el sus. A partir d'aquí, es despatxaren els primers sis punts de l'ordre del dia en deu minuts fins que arribà el setè: el de la urbanització de Son Ferrandell.

Arribats en aquest punt, Estaràs féu un repàs històric de tota la tramitació i recordà com la primera aprovació data del 1969, amb pla parcial del 81 i pla d'execució del 85; com no fou desclassificat a la Llei d'Espais Naturals, i com també fou ratificat l'any 95 al Consell de Mallorca. Reiterà que el que se sotmetia a votació era un projecte basat en normes d'estètica i no d'edificabilitat. Tampoc no deixà de posar sobre la taula que ja fa uns mesos que es va decidir l'aprovació del projecte si la Comissió del Patrimoni del CIM en donava el vistiplau. I aquesta premissa arribà a final del juliol. A més, aportà el document on els promotors es comprometen a la reducció del sostre poblacional de 1.300 a 850 persones i assegurà que es continua negociant.

Acabada l'exposició, el regidor d'Unió Mallorquina, Gaspar Mas, demanà la paraula. Reconegué que en anterioritat havia votat a favor pensant «que el desastre ja estava fet», però que en vistes dels moviments del poble davant la urbanització considerava que s'hauria de desclassificar el que encara no està fet. La desena de ciutadans assistents al ple fins aleshores callats assentiren amb aplaudiments. Després, arribà una contundent rèplica d'Estaràs que incidí que no es tractava de discutir d'edificabilitat i recordà al regidor els seus anteriors vots favorables.

Finalmemnt, el regidor d'UM apel·là a la consciència per justificar l'abstenció. Els tres del Grup Independent de Valldemossa també s'abstingueren, en la línia d'anteriors votacions, i els populars donaren el sí. Els assistents disconformes se n'anaren amb cínics aplaudiments i Estaràs els recriminà que no actuassin amb el respecte que ella havia demostrat.

En definitiva, ja es pot construir la promoció, vinculada al magnat australià Skase, amb 140 solars i un hotel, que s'afegiran a les 63 propietats individuals. Queda, però, resoldre la qüestió de l'aigua. Estaràs indicà que segons els promotors està solucionat, ja que disposen d'estudis que demostren la disponibilitat d'aigua. Si no fos així, el projecte no es tiraria endavant, afirmà.

Lliurament de firmes

Ahir mateix es feren entre el CIM i l'Ajuntament 3.370 firmes de ciutadans que reclamaven la paralització del projecte. La resposta d'Estaràs fou recordar que s'ha de respectar el principi de legalitat i que per limitar el creixement s'ha actuat amb la desclassificació de sòls sense pla parcial i limitant les alçades o ampliant la superfície de sòl rústic fins als 150.000 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.