nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les obres del torrent es retarden per no haver resolt totes les expropiacions

Convergència de Manacor reivindica l'eixamplament del llit actual i demana que s'exigeixi al Govern

Les obres del desviament del torrent han patit un retard perquè encara no s'han resolt tots els expedients d'expropiació. No obstant això, des de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear s'ha confirmat que la intenció tant del Govern com del Ministeri de Medi Ambient que presideix Isabel Tocino és la de tirar endavant les obres del desviament del torrent.

De moment, l'entrega dels terrenys al Ministeri es retarda perquè encara no s'han resolt tots els expedients d'expropiació.
D'altra banda, l'Ajuntament de Manacor estudiarà el proper dilluns a la sessió ordinària del mes d'octubre, una proposta del partit Convergència de Manacor (CM), que sol·licita l'ampliació de l'actual llit del torrent de sa Cabana, des de la rambla del Rei en Jaume fins a l'avinguda Salvador Juan.

El portaveu i únic regidor de CM, Eduardo Puche, va reivindicar ahir durant la reunió que va mantenir la batlessa, Catalina Sureda (PP), amb la Junta de Portaveus la proposta, que va ser el punt de partida de la crisi de govern entre el PP i CM provocant-ne així la ruptura.

Puche ha expressat que «volem que es dugui a terme el condicionament de l'actual llit del torrent i tornam a reivindicar la nostra proposta d'ampliar l'actual llit del torrent al seu pas pel nucli urbà perquè sigui remesa al Govern balear».

Puche incideix en el fet que «l'Ajuntament ja va aprovar en ple sol·licitar la intervenció del Govern balear, però no hem rebut cap tipus de resposta». L'únic regidor per CM ha explicat que «nosaltres no volem que l'Ajuntament de Manacor sigui l'únic responsable en el cas que es pugui produir qualque inundació més, sinó que volem demostrar que el Govern balear tindrà la seva part de culpa per no haver atès les nostres peticions», conclogué Puche.

Suspensió de llicències  

El grup municipal PSM va sol·licitar que l'Ajuntament debateixi dues propostes, d'una banda la suspensió de llicències en zones ANEI i ARIP per un termini de mig any i d'altra banda, la creació d'un registre municipal d'unions civils o de parelles de fet. Així mateix, la junta de portaveus va demanar a la batlessa que estudiï una modificació en els horaris dels plens ordinaris. En aquest aspecte es va acordar que tindran lloc cada primer dilluns de cada mes a les 19 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.