algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Germanes de la Caritat: cent anys de dedicació a l'ensenyament

Un gran nombre d'exalumnes es reuniren dissabte per celebrar-ho

Fou en el curs 1897-1898 quan les Germanes de la Caritat, que havien arribat a la Vall el 1864, començaren la seva dedicació a l'ensenyament, d'això ara se'n compleix el primer centenari, essent avui l'escola més antiga que continua en funcionament.

Durant aquests anys, l'escola ha viscut diferents etapes, la primera, en què es dedicava tan sols a l'ensenyança de nins fins a 9 anys, fins els anys 40 en què passà a ser de nines després d'haver-se rebut diferents sol·licituds en aquest sentit.

Així continuà fins a principi dels anys 70, en què passà a ser mixte com continua essent-ho avui.
L'escola, amb els anys, s'ha anat adaptant als temps i a les exigències educatives sofrint diferents reformes i ampliacions.
Avui, pot presumir de tenir la primera escola de tot Mallorca que va implantar l'ensenyança totalment en la nostra llengua, i cada any en el mes de maig tenen lloc actes de suport al català en els quals participen tots els alumnes i professors en gran nombre .

El passat dissabte, i amb presència de centenars d'alumnes i exalumnes es realitzaren els actes commemoratius d'aquesta important efemèride, que comptà amb la presència de la superiora general de la congregació, sor Pilar Bosch.

La commemoració  

Els actes s'iniciaren amb una celebració eucarística a la parròquia de Sant Bartomeu, per continuar a la pista poliesportiva de l'escola on va tenir lloc la part festiva.

A més d'un bon refrigeri, es va poder contemplar una exposició de fotografies antigues i més recents del centre i es va poder gaudir del ball de bot, sevillanes, i altres actuacions que feren passar a tots els presents una molt bona vetllada.

Enhorabona  

Cal felicitar les Germanes de la Caritat, per aquest important aniversari d'un centre escolar pel quan han passat diferents generacions de sollerics i que avui encara continuen. Pocs centres poden presumir de complir 100 anys i si això ha estat possible, es pot agrair al coratge i l'empenta posats per les Germanes de la Caritat.

El centre fou el primer de Mallorca que va instituir l'ensenyament totalment en català

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.