algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Paralitzades les obres de l'institut per la renúncia de la constructora

La Sala li ha obert un expedient i haurà de fer una nova adjudicació

L'empresa constructora de l'institut de l'Arenal, Agroman, ha renunciat a seguir edificant el centre escolar i les obres fa més d'un mes que estan aturades. El motiu de la renúncia, segons l'Ajuntament de Llucmajor, és que s'han temut que el preu que oferiren era massa baix.

Davant aquesta situació la Sala ha obert un expedient sancionador a l'empresa i ha retirat la fiança de 17 milions de les obres. Les obres tenien un pressupost de 458 milions de pessetes i aquesta empresa va fer una oferta a la baixa d'uns 100 milions menys. El centre escolar que es construeix mitjançant un pla 10 pagat pel Govern en combinació amb l'Ajuntament, havia d'estar acabat el mes de setembre d'enguany amb la intenció de poder començar el pròxim curs escolar. Tant el batle de Llucmajor, Gaspar Oliver (PP), com el delegat d'Urbanisme, Joan Jaume manifestaren que l'obra es farà amb tan poc retard com sigui possible i confien en què per al curs que ve estigui tot a punt. «Tot està preparat per a una nova adjudicació. El que ha passat és que aquesta empresa es va equivocar, va anar a la baixa i ara en demanava revisió de projecte».

La construcció d'aquest centre ha estat polèmic fins que es va aconseguir amb manifestacions incloses del pares dels alumnes de l'Arenal.

Tollerich  

L'Ajuntament de Llucmajor es presentarà amb la promotora de la urbanització de Tollerich a un contenciós administratiu contra el Consell Insular de Mallorca per la desclassificació d'aquesta important urbanització i camp de golf que tenia una capacitat per a unes 4.000 persones. Aquesta desclassificació va ser acordada pel Pacte de Progrés del Consell Insular de Mallorca a la Comissió Insular d'Urbanisme (CIUM), amb l'oposició del PP. També s'aprovà una moció del PP perquè les places turístiques que es retirin quedin al municipi.

Abocador  

Diumenge passat es va tornar calar foc l'abocador de la pedrera de Can Barceló, que està dins el terme municipal de Palma. El fum i l'olor provocat pel petit incendi va afectar el nucli de l'Arenal i les protestes dels veïns de la zona no es varen fer esperar.

Davant les queixes dels veïns, l'Ajuntament de Llucmajor va aprovar una moció per tal d'exigir al CIM i a l'Ajuntament de Palma que tanqui l'esmentat abocador. Els veïns expliquen que a algunes zones del nucli costaner es feia impossible respirar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.