algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Les anàlisis constaten la presència de gas metà entre les restes del Capuccino

No és una prova definitiva però reforça la tesi que l'explosió la causà un pou negre

104834
Els operaris de Gesa inspeccionaren ahir les immediacions del local. | S. AMENGUAL.

La Direcció General d'Interior informà a les vuit del vespre d'ahir que «les primeres anàlisis de labotarori indiquen la presència de gas metà» entre les restes del Grand Cafè Cappuccino del passeig marítim de Palma, on diumenge resultaren ferides 47 persones arran d'una violenta deflagració.

La presència d'aquesta substància és molt reduïda, afegiren les fonts, i advertiren que «no es pot afirmar que sigui una prova definitiva de les causes de l'explosió».

De tota manera, la dada reforça la tesi que l'acumulació de gas metà en un antic pou negre va ser l'origen de la deflagració.
Malgrat tot, no es descarta de forma concloent que la desgràcia la generàs una fuita en la xarxa de gas ciutat o en bombones de butà.
Sigui com sigui, els resultats de les anàlisis complementen les declaracions que ahir dematí emeté la delegada del Govern, Catalina Cirer: «Cada passa que es fa apunta una mica més que el gas causà l'explosió».

 

 

Pocoví: «Fa falta molt de metà per a una explosió així»
L'antic director de Gesa Miquel Pocoví desconfia davant la hipòtesi que el gas metà acumulat en un pou negre causàs el sinistre del cafè Cappuccino. «Hauria fet falta molt de gas metà per produir una explosió així», declarà ahir.

Pocoví afegí a les seves argumentacions que és molt difícil trobar proves que certifiquin la naturalesa del gas perquè un pic es produeix la deflagració es volatilitza per complet, assegurà.

Per acabar de determinar les circumstàncies exactes del desastre, declarà que s'ha de detectar el possible pou negre "«si és que existeix»" i apreciar-ne les característiques.

D'altra banda, altres fonts han advertit que si les bombones de butà haguessin tingut alguna cosa a veure amb el cas tot d'una s'haurien trobat restes dels dipòsits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.