algo de nubes
  • Màx: 14.33°
  • Mín: 7.77°
14°

La Sala no deu 60 milions a Aguas Can Picafort, segons la comissió mixta

L'empresa reclamà la pujada de taxes del servei de l'aigua des del 92 al 97

La comissió mixta entre representants de l'Ajuntament i l'empresa Aguas Can Picafort ha dictaminat que no és procedent la reclamació a la Sala d'un suposat deute de 60 milions de pessetes per no haver actualitzat les taxes del servei d'aigua a Can Picafort i a Son Bauló.

Aquest litigi va ser un dels maldecaps de l'Ajuntament presidit, fins a la moció de censura del desembre passat, pel socialista Miquel Cifre. El concessionari del servei, Miquel Perelló, reclamava una pujada de les taxes des de l'any 1992 fins al 97, a la qual cosa sempre es va oposar l'equip de govern PSOE-UM-CPU, basant-se en els informes tècnics que consideraven improcedent la reivindicació empresarial.

Pel març va quedar constituïda l'esmentada comissió, la qual ha dictaminat que hi ha un saldo a favor de l'empresa de 37.171.603 pessetes, el qual s'ha de compensar pels ingressos no tarifats que ha rebut i que han estat estimats en 37.635.873 pessetes, cosa que suposa que no hi ha saldo a favor de l'empresa, havent-hi un superàvit de 464.270 pessetes.
L'exbatle Miquel Cifre demana una reclamació pública del PP: «He demanat que consti en acta de la comissió d'Hisenda una rectificació pública d'Antoni del PP, perquè sempre deia que el que jo feia era una persecució contra Aguas Can Picafort. Ha quedat demostrat que teníem raó. L'Ajuntament li devia 4 milions dels comptadors municipals, d'això no hi ha res a dir, però de cap manera els altres 60 per l'actualització de taxes». El grup municipal PSOE també ha rebutjat l'estudi econòmic presentat per l'empresa per actualitzar les taxes. «Reconeixem que han treballat sobre les nostres condicions, però hi ha una sèrie de costs que no estan acreditats, i les propostes s'han de fer basant-se en factures reals que s'han fet per al servei». Les puges que es proposen són les següents: preu de consum per metre cúbic, de 48'27 d'ara a 59'55 pessetes. La taxa fixa per habitatges i comerços passa de 446 a 549 pessetes. Bars i similars, de 446 a 549 pessetes. Per plaça hotelera passa de 64 a 91 pessetes.

Excés de despeses

Miquel Cifre també critica la política econòmica de l'actual equip de govern presidit per Antoni del Olmo (PP). «En dos anys i mig aconseguírem controlar les despeses i ara, per aquests, la boca és mesura. Han pagat un dinar de caldereta als de la brigada d'obres, però a Ciutadella, des del juny al setembre, el batle ha permès fer una hora menys als funcionaris, però llavors ha hagut de pagar hores extres, perquè destinaves la brigada d'obres a treballs d'embelliment. Només del mes de setembre, han pagat 427.000 pessetes d'hores extres a la Policia Local, tenint en compte que ara tenen 8 policies nous.

Pel que fa a les festes, ja han gastat 10 milions més que nosaltres, amb un programa calcat, només que amb més zeros».

Del Olmo diu que Miquel Cifre és un mentider  

«Miquel Cifre és un mentider i només conta les coses que a ell li interessen», digué el batle Antoni del Olmo (PP), contestant a les acusacions del regidor socialista que publicam en aquesta mateixa pàgina.

En referència al dinar de caldereta a Ciutadella, el batle diu que cada any fan tres dinars amb els d'Obres, i que enguany els funcionaris demanaren fer-ne només un, però millor. «L'Ajuntament va pagar el dinar, però el passatge se l'ha pagat cadascú».

Dels 10 milions que han pagat de més, comparat amb l'any passat, per les festes, el batle considera que «si només han estat 10 milions més és tot un èxit, perquè amb tot el que hem fet i el que ha agradat a la gent és barat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.