nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
11°

Cursos per valor de 178 milions miren d'acostar la Universitat a la societat

Les activitats formatives han estat finançades en un 68% amb subvencions del Govern

La Fundació Universitat Empresa (FUE), que funciona des de fa poc mes de dos anys, és una institució privada i sense ànim de lucre que mitjançant una activitat de caire formatiu, que principalment consisteix en la coordinació de cursos subvencionats, pretén ser un pont entre la Universitat de les Illes i el sector empresarial, de manera que es faciliti un apropament entre ambdues parts i s'aconsegueixi que la UIB respongui a les necessitats de la societat. Amb aquest objectiu, d'ençà que es va crear el febrer del 96, la FUE ha organitzat i impartit uns trenta-cinc cursos de postgrau, màsters o d'especialista universitari amb un pressupost aproximat de 170 milions de pessetes.

El 67'5% dels recursos econòmics procedeixen de subvencions del Govern, el 12'8% de l'empresa privada, el 7'55% de la Unió Europea i la resta d'altres òrgans o institucions. Els cursos són gratuïts sempre que siguin cofinançats.

Beneficiaris

Aquests cursos han estat impartits durant el bienni 96-97 i se n'han beneficiat uns 680 estudiants de tots els àmbits universitaris. La distribució per àrees dels cursos mostra un predomini de l'àrea de Ciències Econòmiques i Socials, amb més de la tercera part del total, mentre que les Ciències de l'Educació concentren més de la cinquena part. Les Ciències Biològiques, Ciències Tècniques, Ciències de Salut i les Ciències Pures mostren percentatges gairebé similars. Cadascun abasta entre el 8 i l'11% del conjunt d'activitats.

L'àrea amb menys presència en les activitats de la fundació ha estat la de Ciències Humanes. Així, un dels objectius de futur de la FUE és involucrar més aquest sector acadèmic en tot el que suposi la impartició de cursos d'especialització i la contractació de serveis.

Encàrrecs

Tot i que la fundació no té ànim de lucre i els cursos subvencionats els imparteix gratuïtament, quan rep qualque encàrrec oficial o privat, ja sigui per organitzar un curs especialitzat o per realitzar estudis concrets, sí que els factura. En dos anys ha facturat cinquanta milions de pessetes per convenis i contractes i gairebé vint-i-dos milions per realització de treballs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.