algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
17°

Més de mil marxaires en la pujada a peu al puig de Sant Salvador

La convocatòria organitzada per la barriada des Cós va ser tot un èxit

Més de mil marxaires varen participar ahir a la pujada a peu al puig de Sant Salvador de Felanitx. Aquesta convocatòria, que té una tradició de tretze anys, compta de cada vegada amb més participació dels manacorins.

Marxaires de totes les edats i de distints punts de la comarca del Llevant varen fer la caminada cap a Sant Salvador. Aquesta jove tradició ja està ben arrelada i ja no es pot pensar que hi pugui haver un altre setembre sense la pujada al puig de Sant Salvador.

D'aquests vianants sempre es pot trobar algun grup de persones que realitzen la pujada per motius religiosos, és a dir, algú per conseguir qualque objectiu fa la promesa de pujar al santuari a peu. Dins aquests objectius es troben els dels problemes de salut, quasi sempre d'algun familiar estimat que té qualque dolència mala de curar.

Altres promeses poden ser també per causes més superficials, com aprovar els exàmens de les assignatures pendents o poder obtenir el carnet de conduir.

També existeix el sector que s'apunta a tots aquests tipus de convocatòries simplement perquè els agrada caminar o s'ho agafen com un dia d'excursió.

Però sigui quin sigui el motiu que empeny cadascú per participar a la pujada a peu, el fet és que gràcies a totes aquestes persones, cada any, la pujada a Sant Salvador és un èxit.

Els marxaires arribaren a Sant Salvador entre les 9 i les 9.30 hores del matí, ben cansats. Una vegada allà dalt, varen ser rebuts pel batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), com sol fer cada any.

Després, els participants es varen disposar a berenar i descansar. Els que volgueren varen assistir a la missa en honor als difunts a la capella de la Mare de Déu, en què també va participar la batlessa de Manacor, Catalina Sureda (PP).

El sermó del rector va anar encaminat al gran esforç que realitzen els marxaires durant aquest dies i va recordar algunes anècdotes d'anys passats.

Hem de destacar que en aquesta pujada hi varen col·laborar moltes entitats comercials, a part d'altres organismes com el Govern balear, la Guàrdia Civil de Tràfic, la Policia Local, la Creu Roja i els ajuntaments de Manacor i Felanitx.

Fira de Sant Miquel  

Ahir va tenir lloc també la tradicional Fira de Sant Miquel a Felanitx. Els carrers del centre estaven plens d'expositors i un nombrós públic va assistir a la convocatòria. Encara que no es tracta de la fira més important que té el municipi de Felanitx, ja que la més coneguda és la Fira del pebre bord que té lloc pel mes d'octubre, s'ha de dir que la d'ahir va estar molt concorreguda durant tot el matí. Així mateix, molts de turistes i visitants varen aprofitar la ruta que els acompanya al puig de Sant Salvador per després anar a la Fira. També és important recordar que ahir era el darrer dia per poder visitar la Fira d'antiquaris i brocanters que també ha obtingut un gran èxit d'assistència de públic i d'adquisió d'objectes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.