algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

El gas butà, principal responsable dels darrers casos

A Palma el darrer sinistre es va produir el 1996 en un edifici del carrer de General Riera

Les explosions de gas no han estat un fet aïllat a la crònica negra de les Illes i de tot l'Estat. De major o menor magnitud, però sempre de forma cíclica hi ha hagut casos que han acabat amb resultats desiguals.

A Mallorca el darrer cas més important es va produir el 17 de desembre del 1996, quan l'àtic del número 77 del carrer General Riera de Palma va quedar totalment destruït a causa d'una explosió. En aquella ocasió els veïns havien notat olor des de feia diversos dies i sembla que tot el gas es va concentrar en l'esmentat pis. El seu habitant, un jove que va resultar amb ferides molt greus i que posteriorment va haver de ser traslladat a la Vall d'Hebró va encendre una cigarreta, fet que motivà l'explosió de la substància inflamable. La deflagració va produir, en aquell cas, una ona expansiva que es va estendre pel forat de l'escala i que va destrossar les portes de sortida de l'immoble. Com que el fet es va produir a les onze del matí no es varen haver de lamentar més ferits, ja que la gran majoria dels habitants de l'immoble eren als seus llocs de feina o a l'escola.

A tot l'Estat l'accident més greu es va produir el 1980 en un col·legi d'Ortuella (Biscaia), on varen perdre la vida 55 nins i hi va haver quasi 100 ferits.

El darrer cas que es va produir per explosió de gasos va ser el passat 18 de setembre. Un home va morir i altres cinc persones patiren ferides de diversa consideració a conseqüència d'una explosió de gas en un habitatge de València.

El tres d'agost d'enguany l'empleat d'una benzineria de Vitòria i dotze persones resultaren ferides de diversa consideració per l'explosió de gasos acumulats en un sòtan.

El 18 de febrer de 1998 un ancià va morir al seu domicili de Valladolid per una explosió de gas butà que també va produir ferides a la seva esposa i a la seva filla.

Vuit dies abans, el deu de febrer i també a Valladolid dues persones moriren i altres dues resultaren ferides en produir-se una explosió de gas butà en un habitatge d'un edifici.

El 20 de desembre del 1997 un matrimoni de Guadix (Granada) va morir a causa d'una explosió ala seu domicili originada, una vegada més, per una fuita de gas butà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.