muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El ferit més greu té cremat el 80% del cos i és a l'hospital La Fe de València

Del total de 40 evacuats a hospitals només 8 hagueren de quedar ingressats

Francisco Córdoba Maldonado, de 21 anys i cambrer de la plantilla del Cappuccino, és la persones que està més greu arran de l'explosió que ahir matí destruí aquest cafè del passeig marítim.

El jove era dins el local en el moment del succeït, a pocs metres del centre de la deflagració. Com a conseqüència, pateix cremades en el 80 per cent del cos i trencada la tíbia, segons detallà ahir el director territorial de l'Insalud, Javier Rodrigo de Santos. Les lesions sembla que responen a un augment molt considerable de la temperatura i no a una flamarada.

La víctima ingressà en primer lloc a l'hospital de Son Dureta, a Palma, mentre que des del servei d'emergències 112 es feien les gestions oportunes per traslladar-lo a l'hospital la Fe de València a primeres hores de l'horabaixa amb una dotació aèria.

Pel que fa a la resta d'afectats, hi havia 9 operaris i unes 50 persones en el local quan es produí el sinistre. Un total de 40 hagueren de ser evacuats a centres mèdics i en tancar aquesta edició vuit havien de romandre internats.

Per hospitals, Son Dureta rebé 13 de les víctimes i nou reberen molt aviat l'alta mèdica. De tota manera, només en quedaren tres amb pronòstic reservat i que havien de sotmetre's a intervencions a causa de fractures diverses.

L'Hospital General de Palma atengué cinc ferits que reberen l'alta en poc temps. Un d'ells pateix una luxació en una espatla i la resta, contusions. Sempre segons les dades que oferí Rodrigo de Santos, a la Clínica Rotger ingressaren sis persones, una de les quals és en estat greu, mentre que la resta han pogut passar la nit fora del centre en tenir ferides lleus.

Un britànica roman a la Clínica Femenias en estat greu i un altre afectat en estat menys greu. El centre atengué també set ferits lleus.
La Policlínica Miramar rebé cinc ferits, dels quals només un hi ha quedat d'internat amb pronòstic greu.
El centre de dia de l'Escorxador de Palma participà en l'operació en atendre dos ferits lleus.
Com a anècdota, direm que el porter juvenil del Reial Mallorca, Raúl Eulogia, es troba en la llista de ferits lleus, segons confirmà un portaveu de l'entitat esportiva.

Raúl, que juga cedit en el Poblera, és empleat del local i en el moment del succeït estava complint la seva jornada.
D'altra banda, els jugadors del Mallorca B havien de reunir-se en aquesta cafeteria ahir migdia, després d'una sessió d'entrenament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.