cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Palma acollirà una trobada d'especialistes en narcotràfic d'Espanya i el Regne Unit

Dedicaran la trobada a l'estudi de les drogues sintètiques

Especialistes de l'Estat espanyol i del Regne Unit es reuniran demà en un hotel Palma per participar en la I Trobada Bilateral sobre Drogues Sintètiques.

La reunió, organitzada per la delegació del Pla nacional sobre drogues, congregarà una vintena d'experts, entre els quals no faltaran els màxims responsables del Servei d'intel·ligència del crim internacional i de la Brigada nacional del crim. Per part espanyola, hi seran presents els responsables de les unitats antidrogues del Cos Nacional de Policia, comandaments de la Unitat Central, de la Prefectura Superior de les Balears i de la Guàrdia Civil.

La majoria dels participants en la reunió són esperats avui a Palma, encara que per raons de seguretat no es té coneixement oficial del lloc on tindrà lloc la trobada.

Aquesta és la primera ocasió en què s'organitza una trobada d'aquestes característiques entre Espanya i el Regne Unit per analitzar l'increment del consum de les drogues de disseny, com l'èxtasi i l'LSD, entre els joves.

Els representants d'amddues delegacions tenen previst intercanviar informacions i cercar fórmules conjuntes contra aquest tipus de narcotràfic.

No es pot oblidar que les Balears són especialment castigades pel consum d'aquestes drogues sintètiques. Una bona part dels consumidors són, no obstant això, turistes, especialment de nacionalitat anglesa. Fins i tot s'ha descobert l'existència de colònies a diferents punts com és ara el terme municipal de Sant Antoni, on divendres passat es varen intervenir 14.000 pastilles d'èxtasi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.