algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Son Dureta centralitza la informació de tot l'Estat sobre immunodeficiències primàries

Té registrats 1.500 malalts, dels quals 110 són de Balears

L'Hospital de Son Dureta centralitza la informació estatal sobre les immunodeficiències primàries mitjançant un registre que funciona des de fa cinc anys. Actualment, es té registrat un total de 1.500 malalts en tot el país, dels quals 110 són residents balears.

Les malalties registrades són congènites i molt diferents, i es manifesten en forma de infeccions reiterades i més greus del que és habitual. Els pulmons solen ser els òrgans més afectats.

La incidència d'aquestes immunodeficiències genètiques és gairebé igual per tot arreu, però, en funció de l'interès dels professionals de cada zona i les feines fetes en aquest sentit, el diagnòstic és més alt en unes comunitats que en unes altres. A les Balears, l'índex de diagnòstic és el tercer més alt de l'Estat, per darrera de Madrid i Catalunya.

Ahir va tenir lloc a l'Hospital de Son Dureta una reunió científica, encapçalada per la doctora Nuria Matamoros, Cap del Servei d'Immunologia, per tal de tractar temes relacionats amb el registre i el tractament d'aquestes patologies, de les quals es tenen catalogades vuitante diferents.

Però també es va aprofitar l'encontre per reunirse els metges especialistes amb membres de l'Associació de Malalties Congènites Immunològiques Primàries, per tal d'informar-los dels darrers avanços en la lluita contra aquestes patologies infeccioses. Per exemple, segons va explicar la doctora Matamoros, se'ls hi va informar d'uns treballs pels quals s'estan coneguent les lessions moleculars que provoquen les malalties, els quals podrien ser una primera passa per arribar a curar-les.

El registre de Son Dureta té acumulada informació d'un total de 1.500 pacients procedent d'uns 50 hospitals de diferents indrets de l'Estat. Però, a més a més, la secretaria del centre fa de pont informatiu amb els afectats (malalts i famílies), per orientar-los sobre les noves teràpies o els centres on acudir.

El registre de Son Dureta participa en un altre a nivell europeu que té registrats 7.587 casos. Espanya i Anglaterra són els països que més informació envien. Aquest registre està a Estocolm.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.