algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Emaya i el CIM arriben a un acord per salvar l'acumulació de fems a Son Reus

Cort cedirà l'abocador i Tirme haurà de procedir a l'eliminació d'aquests residus acumulats abans del gener

Els representants d'Emaya i del Consell Insular arribaren ahir a un acord per a la cessió de l'abocador d'Emaya perquè hi puguin ser acumulats els fems provinents de Palma i que ha d'eliminar la incineradora de Son Reus.

A la vegada, l'acord indica que l'empresa Tirme, que gestiona la incineradora, «haurà de procedir a l'eliminació de les bales acumulades en un temps raonable i abans de l'inici de la temporada alta del pròxim any», de manera que quedi lliure tota la superfície de l'abocador per al seu aprofitament com a tal.

Per altra banda, se n'haurà de regularitzar l'actual situció de l'ocupació mitjançant la signatura del conveni entre Emaya i el CIM.
El regidor responsable d'Emaya, Artur Cadenas, manifestà la seva conformitat amb la futura planta de tractament de residus en massa proposada pel Consell, perquè se'n recuperi una part mitjançant el sistema de compostatge, l'altra amb materials reciclables i la resta amb destí a la instal·lació d'una línia de tractament de rebuigs amb producció d'energia elèctrica. A la vegada, Cadenas accedí a estudiar conjuntament amb el CIM la ubicació concreta d'aquesta futura planta, dins de la superfície de Son Reus.

L'acord és per al tractament de 30.000 tones a l'any, sempre que es lligui a la solució del fang producte de la depuració. En un termini de tres mesos s'haurà d'estudiar un projecte conjunt entre Emaya i Tirme perquè s'arribi a un acord sobre el fang.

D'aquesta manera, es desbloquejà ahir de manera ràpida el problema de l'acumulació de fems a Son Reus, amb una ràpida voluntat d'enteniment per les dues parts. Acaba així una fase d'enfrontaments entre els polítcs del Pacte de Progrés i del PP sobre la manca de funcionament de la incineradora, i a l'espera d'un tercer forn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.