algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 22°
29°

El poble adverteix el CIM que no vol perdre els mosaics de Son Fadrinet

La Sala aprovà ahir el pla parcial i la modificació de les NS per al camp de polo

Tots els grups polítics que componen el Consistori de Campos varen aprovar una moció presentada del PP on exigeixen a la institució pertinent, en aquest cas el Consell Insular, que els mosaics descoberts a la basílica paleocristiana de Son Fadrinet fa dues setmanes es quedin al poble. Els mosaics daten del segle V abans de crist. D'aquesta manera es compleix així un desig de Campos i dels mateixos propietaris de la finca de Son Fadrinet, Margalida Oliver i Mateu Nicolau.

Des de l'Ajuntament apuntaren que el lloc on s'havien de col·locar els mosaics hauria de ser el museu parroquial. El PSM va introduir una esmena que s'aprovà per tal que es fes un estudi per condicionar l'esmentat museu per acollir tan valuosos mosaics. L'Ajuntament ja ha contactat amb el rector del poble, Gabriel Reus, per tal de dur els mosaics al museu. Les peces estan fetes en pedres de colors i representen imatges mediterrànies.

Així mateix, en el mateix ple es va aprovar el pla parcial de la urbanització i camp de polo que volen construir un grup inversor alemany molt prop des Trenc i que tindrà una capacitat per a 2.000 persones.

El grup municipal del PSM carregà en contundència contra la decisió que volia prendre l'equip de govern del PP que encapçala el batle Andreu Prohens. «Estan fent un urbanisme a la carta, pels interessos del promotor», afirmà el nacionalista Jona Juan Pons.

Per fer el camp de polo es modificaren les Normes Subsidiàries (NS) per tal de convertir el 80% del milió de metres quadrats de la finca en sòl urbanitzable i el 20% en zona esportiva. En l'actualitat, el 70% era zona esportiva i el 30%, urbanització.

El PSM demanà que l'aprovació de la modificació de planejament i la del pla parcial del complex quedàs sobre la taula a l'espera de saber el que passava amb la moràtòria urbanística. El batle Andreu Prohens manifestà que «la moratòria urbanística és una cosa que encara vola i nosaltres feim la nostra política».

Joan Juan Pons també acusà el PP que mancaven informes a l'expedient del camp de polo, com el de la Conselleria de Medi Ambient. I per tant, una vegada arribat a la Comissió Insular d'Urbanisme (CIUM) els retornarien a l'Ajuntament per aquest fet. «Pereix que la intenció només és de moure papers perquè l'esmentada moratòria urbanística no toqui aquest projecte», manifestà el portaveu nacionalista. En un tens debat el batle Prohens explicà que no feien falta informes per aprovar el pla parcial.

Son Durí

També el ple de l'Ajuntament aprovà l'adobament de deficiències del complex que vol construir Grupotel a sa Ràpita. La inversió està al voltant dels 10.000 milions de pessetes i consisteix en la construcció d'un hotel de cinc estrelles i d'un altre de quatre amb capacitats per a unes 1.600 persones i es crearan 350 llocs de feina. Ara, aquesta aprovació serà enviada al CIM, que té la darrera paraula. El PSM va voler deixar constància que l'Ajuntament no havia fet més pressió en l'aspecte dels llocs de feina per a la gent del poble i també criticà el fet que cedissin l'aigua de la depuradora quan ja està promesa al camp de golf de sa Vinyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.