algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Cort substitueix els pollancres per eradicar la plaga de banyarriquers

Ha decidit canviar aquesta espècie allà on fa actuacions del pla Mirall

L'Ajuntament de Palma està retirant els darrers pollancres que queden a la ciutat a causa de la plaga de banyarriquers (paramitiene paramiforme) que els afecta.

Concretament, n'han arrebassat 42 exemplars, entre pollancres i tipuanes. En el cas concret de l'avinguda Mèxic seran substituïts per altres 94 exemplars. Si més no, en aquest indret, han deixat quatre espècies de pollancres sense llevar, malgrat que també es troben afectats per la plaga, i que poden viure com a màxim un any més.

Els motius de tots aquests canvis els explicaren ahir els tècnics que varen acompanyar el batle, Joan Fageda, i el regidor d'Economia, José Maria Rodríguez, en el recorregut per les obres del pla Mirall que s'estan executant a la barriada del polígon de Llevant.

Precisament, a l'avinguda Mèxic amb el carrer Caracas s'està executant un projecte de més de 67 milions de pessetes. L'obra contempla la nova pavimentació de les voravies amb marès, la instal·lació de la xarxa de drenatge, de rec i l'il·luminat públic.

Parc públic  

Per altra banda, ahir els representants municipals varen visitar la remodelació de la zona verda que s'està portant a terme a ses Veles. Aquí, l'Ajuntament ha resolt l'enfrontament entre les dues associacions de veïns que cohabiten al barri construint un parc sense aparcaments, com venien reclamant ambdues agrupacions. Però, alhora Cort ha deixat defora l'edificació d'un local social i d'un espai destinant a la pràctica d'esports. No obstant això, ahir, el batle Joan Fageda va garantir al president d'una de les associacions de veïns, Lluís López, que els trobaria un local social.

Per a l'execució d'aquesta obra del pla Mirall, l'Ajuntament ha pressupostat 54 milions de pessetes. Cal dir que el projecte del parc de ses Veles compta amb un període d'execució de sis mesos. De fet, ahir, els tècnics comentaren que per desembre l'obra estarà acabada, només quedarà sembrar els arbres.

L'eliminació de la zona d'aparcaments que abans existia en aquest solar no genera cap problema. Se soluciona amb l'habilitació, per part de Cort, de dos solars ubicats a la vora de Gesa, explicà el regidor José Maria Rodríguez.

Enjardinament  

A més d'aquestes actuacions, a l'àmbit de Foners, l'Ajuntament ja ha finalitzat la millora i reforma de l'enjardinament a la inserció del carrer Foners amb el Manuel Azaña.

És una altra obra que s'emmarca dins el pla Mirall i que compta amb un total de 18'5 milions de pessetes. Amb aquesta inversió, Cort ha procedit a col·locar voravies a la zona localitzada entre ambdós carrers, a més d'enrajolar l'espai i dotar-lo de rec amb aigua de la depuradora. Pel que fa a la plantació, cal dir que s'han sembrat 26 alzines i 29 lledoners. També hi han instal·lat mobiliari urbà, com són 15 bancs i 10 papereres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.