algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'estiu que ve es preveu inaugurar una urbanització a 200 metres des Canons

Kühn und Partner hi invertirà 359 milions i construirà 106 habitatges

L'Ajuntament d'Artà ha aprovat una nova modificació del pla parcial i projecte d'urbanització del complex The Creek, situat a 200 metres de la zona des Canons.

Aquesta urbanització va ser adquirida recentment, mitjançant subhasta, per la promotora immobiliària Kühn und Partner a Argentària.
La present modificació és la tercera que aprova l'Ajuntament d'Artà des que va ser aprovada la promoció immobiliària original a principi de la dècada dels anys 80.

El nou projecte bàsic va ser registrat a l'Ajuntament dia 9 de setembre i s'hi inclou una reducció dels 106 habitatges unifamiliars prevists a l'anterior projecte presentat l'any 1996.

La inversió per concloure les obres puja a 359.797.922 pessetes i es preveu que el proper estiu es pugui inaugurar. El complex residencial tindrà capacitat per unes 300 persones.

La primera promotora, Farmer Development International, va presentar a principi dels anys noranta una primera reducció de places del complex immobiliari i va començar les obres de construcció fins gairebé el 90 per cent del total de l'edificació.

Posteriorment, l'empresa va fer fallida i passà a ser propietària del complex l'entitat bancària Argentària, que la va de treure a subhasta tres vegades. Finalment, la urbanització passà a mans de Kühn und Partner.

The Creek està situat a l'entrada de Betlem, a uns 50 metres de la vorera de la mar, i durant els anys que la urbanització ha romàs abandonada ha estat objecte de saquejaments i ocupada per excursionistes i turistes que en lloc d'acampar als espais destinats a aquest tipus d'activitats o d'allotjar-se als hotels ocupaven aquests habitatges abandonats.

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu (Independents d'Artà), ha expressat que està d'acord que aquesta obra es dugui endavant perquè «ja fa molt de temps que està abandonada i no s'ha duit a terme cap tipus d'actuació al respecte».

Així mateix, considera que l'estat actual de l'edifici «donava una mala imatge als qui venien a visitar-nos».
D'altra banda, perquè les obres s'ajustin al projecte actual, la promotora haurà d'esbucar un pis en determinades zones, ja que determinats blocs consten de quatre pisos, quan només n'estan permesos tres. El projecte actual haurà de ser aprovat per la Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.