nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els veïns de Son Reus recorreran a Madrid si no es tanca aviat l'abocador

Fins a nou entitats ciutadanes exigiren ahir solucions a les institucions insulars

Els múltiples col·lectius ciutadans afectats per la pudor de la planta de Son Reus estan decidits a recórrer al Ministeri de Medi Ambient, dirigit per Isabel Tocino, si les institucions insulars no intercedeixen «immediatament» per clausurar i rehabilitar l'abocador.

Amb aquests termes s'expressà ahir el president de l'Associació de Veïns de Palmanyola, Jaume Fullana, abans de la roda de premsa que oferí al costat de nou portaveus d'entitats ciutadanes, en el local social des Figueral. En l'acte hi estaven representades la Federació d'Associacions de Veïns, les associacions de Marratxí, Son Cladera, la Indioteria, Son Daviu, ses Trempes, ses Legítimes i sa Garriga.

Fullana declarà a Diari de Balears que en els darrers dies s'han reunit amb el secretari de la delegada del Govern i amb el president del Govern balear, Jaume Matas, «que ens ha dit que és cert que estam devora una bomba de rellotgeria», explicà el portaveu.

En aquest sentit, destacà que abans d'exigir la intervenció del Ministeri, «perquè aquest ja és un tema a nivell d'Estat, esgotarem les possibilitats de negociació amb les institucions insulars». Per mostrar el seu tarannà dialogant, recordà que «demà mateix podríem enviar la Guàrdia Civil a tancar l'abocador, però no ho feim».

Abans de prendre mesures dràstiques, plantegen a l'administració balear tres demandes molt definides: la clausura immediada de l'abocador i la seva posterior rehabilitació amb massa arbrada, com ja s'ha fet en molts indrets de l'Illa; que Tirme, l'empresa concessionària de la planta, dugui les escòries i les cendres al lloc més adequat, i que les futures plantes de compostatge no es concentrin en un sol lloc sinó que siguin de dimensions reduïdes i que estiguin repartides per tot Mallorca. A més, aposten per modificar el precepte del Pla director del Govern balear que dóna el monopoli del tractament de residus perquè el mercat s'obri a altres empreses, cosa que potenciaria la millora del servei i la reducció de les tarifes de incineració i reciclatge arran de la competència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.