algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La moratòria deixa passar 26 projectes

Abraçaran 1.200 hectàrees i tindran una capacitat total per a 30.000 persones

El GOB denuncià ahir que la «minimoratòria» que prepara el Govern tira endavant, un total de 26 projectes d'urbanització tindran immediat llum verd només a Mallorca, ja que han presentat a temps els seus plans parcials. Per als ecologistes, «la proposta del Govern ha estat tan suau que es pot qualificar d'irresponsable i covarda».

Les dimensions del conjunt d'aquests projectes totalitzen 1.200 hectàrees amb un total de 30.000 places, entre residencials i turístiques.
Els projectes més importants són el de Son Ferrandell, es Pujol, sa Talaiola, Can Porquer, Son Espanyol (ParcBit), a més de tres projectes a Campos i tres més a Llucmajor.

El GOB també considera que «una part important dels projectes turístics i també urbanístics van associats a camps de golf», amb el consum de territori que això implica.

A la vegada, un altre fet important és que els projectes que no tindran cap inconvenient per tirar endavant és que se situen tant a la vorera de la mar com a l'interior dels municipis costaners. Segons els ecologistes, «una part important afecta àrees rurals i d'altres zones de vegetació natural, com alzinar, pinar i garriga». Així, el GOB considera que «algunes d'elles han estat excloses incomprensiblement de la protecció que atorgava la Llei d'espais naturals».

A això s'ha d'afegir que la futura llei de moratòria també exclourà tots els projectes que es presentin abans de la seva aprovació. Això podria implicar un augment respecte dels fins ara assenyalats pels ecologistes.

D'aquesta manera, es recorda que «molts dels projectes que ara es tramiten ja han generat una elevada conflictivitat social».
Com se sap, l'oferta del Govern només se centra en els terrenys que no tengui pla parcial aprovat, que quedaran en suspens durant sis mesos, encara que una hipotètica futura desclassificació quedarà supeditada a les Directrius d'ordenació del territori que el Govern pensa tirar endavant en un termini de sis o set mesos. Així, els ecologistes pensen que «la iniciativa del Govern no serà gaire apreciable a la pràctica o, segons es miri, no servirà de res».

Només sis projectes dels que ja es parlava fa uns mesos encara no han presentat el pla parcial necessari per salvar la moratòria. No obstant això, encara tenen vint dies per fer-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.