nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

El Govern incentivarà la feina estable de dones, joves i aturats de llarga durada

Els pressuposts de la comunitat balear per a l'any vinent inclouran una partida de 600 milions de pessetes destinada a la incentivació de la contractació estable de joves, dones i aturats de llarga durada, segons anunciaren ahir els consellers d'Economia i de Treball, Antoni Rami i Guillem Camps.

A aquests ajuts, que poden beneficiar més d'un miler de persones, s'han d'afegir els 270 milions dirigits al col·lectiu dels minusvàlids i a les subvencions a cooperatives. En tot cas, no es contemplen incentius per a la conversió de treballadors temporals a fixos discontinus. Un aspecte reclamat pels sindicats i que es deixa a costa dels ajuts que puguin arribar de Madrid. En aquest sentit, Guillem Camps reiterà que el Règim Especial per a les Balears preveu la creació d'una comissió mixta que ha d'abordar la problemàtica d'aquest col·lectiu.

Globalment, els pressuposts inclouran partides per un valor de 20.000 milions de pessetes per al foment de la feina, segons avançà ahir Rami, a la Mesa de Diàleg Social. Es tracta d'una partida similar a la d'enguany i que es repartirà entre els diferents plans de suport sectorials d'indústria, agricultura o comerç que depenen de les diferents conselleries.

Mentre que Antoni Rami defensà la política d'ocupació del Govern mitjançat la constant reducció del nombre d'aturats, els sindicats insistiren en la necessitat d'incloure partides destinades als fixos discontinus i denunciaren que els incentius pensats dupliquen ajuts ja prevists per part del Govern central.

Així mateix, els secretaris d'acció sindical de CCOO i UGT, Fernando Galán i Manuel Pelarda respectivament, insistiren en la manca de concertació i consens de les polítiques d'ocupació entre l'Executiu i els agents socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.