algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

L'Hospital General millora la unitat d'Urgències tot esperant el Palma II

La inversió dedicada a la reforma del servei ha estat de gairebé desset milions

Quan d'aquí a un parell d'anys, potser menys, es posi en marxa l'hospital de Son Llàtzer (Palma II), l'Hospital General es reconvertirà progressivament en un centre de semiaguts o de crònics. Però mentre arriba aquest moment, el Govern ha trobat oportú invertir 16'8 milions de pessetes en la reforma del servei d'urgències del centre, per tal de millorar l'assistència sanitària que aquest ofereix.

Una iniciativa que els defensors de l'Hospital General, que han constituït una plataforma, varen qualificar d'incoherent, ja que, segons ells, si el centre s'ha de reconvertir no té sentit invertir-hi doblers públics en actualització i reforma. Al respecte, el conseller de Sanitat, Francesc Fiol, que ahir va visitar les instal·lacions renovades, va manifestar que «són aquestes les crítiques incoherents», ja que no considera que sigui tudar els doblers el fet de millorar un servei que ha de romandre actiu, com a mínim, un any i mig més. A més a més, Fiol indicà que desset milions no és una inversió desproporcionada. Una altra cosa seria fer actuacions de gran pressupost en aquest centre, però no és el cas.

La despesa de la remodelació s'ha fet amb càrrec als pressuposts de l'empresa pública Gesma, encapçalada pel director Lluís Coll i que s'encarrega de gestionar els hospitals del complex de Mallorca: el General, el Psiquiàtric i el Joan March. Els 16'8 milions s'han dedicat a la realització de l'obra (7'5 milions) i a la compra d'equipament tecnològic (9'3 milions).

Amb aquesta reforma s'amplien i doten d'un accés independent les dependències d'urgències de l'Hospital General, les quals disposen de set llits, dos consultoris i una sala de cures.

Personal  

Aquest servei és atès per sis metges, deu professionals d'infermeria i cinc auxiliars; a més, el centre disposa d'especialistes, les 24 hores del dia, de traumatologia, medicina interna, cirurgia, anestesiologia, intensivista i radiologia.

La millora de les instal·lacions no ha significat un increment de personal, segons va explicar el conseller Fiol, i només s'han ampliat amb un llit els recursos del servei, però és que l'objectiu era la millora, no l'ampliació.

El servei d'urgències de l'Hospital General va atendre 23.275 persones l'any 96, mentre que l'any 97 foren 24.726 el nombre d'urgències ateses. Aquestes xifres suposen un augment del 6'2 per cent i una mitjana de 67 persones diàries. Enguany, de gener a agost, ja s'han atès 16.536 urgències a l'Hospital General, amb una incidència de setanta persones diàries.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.