cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Plomer diu que no és el moment de rompre el pacte PP i UIM-UM

El batle Jaume Perelló anunciarà avui la destitució dels regidors del Partit Popular

La crisi política a l'equip de govern PP i UIM-UM ja ha esclatat. Avui ha estat convocada una roda de premsa en la qual segur que Jaume Perelló (UM) anunciarà el que ahir publicà Diari de Balears: la destitució dels regidors del PP. L'exbatle Onofre Plomer, cap de llista d'aquest grup, explica la seva versió. «Per nosaltres no és oficial, perquè ningú no ens ha comunicat res», començà dient
"És intenció del grup municipal del PP rompre el pacte?
"No. Li hem dit al batle, ho hem dit públicament, ho deim en els escrits, que per bé de l'Ajuntament no s'ha de rompre el pacte. Nosaltres sempre li hem dit a Jaume Perelló que aniríem a remolc de la seva actuació, és a dir, que faríem el que ell marcaria, i això ho deixàrem clar en un ple, en resposta al que s'havia dit que nosaltres pactaríem amb l'oposició, però sempre que volgués fer les coses per consens. El que passa ara no és una cosa que s'hagi produït de sobte, i ara la seva defensa serà que ells ens donaren suport durant els dos anys primers i que ara nosaltres no feim el mateix. Ens sobren proves per demostrar que en cap moment no hem volgut trepitjar les seves competències. Des del primer dia que aquest senyor ha entrat de batle es pensa que pot fer i desfer. Jo sempre he respectat el pacte de cavallers. Quan feren el pacte posarem unes condicions, i jo voldria que digués quan i amb quin cas no hem respectat el pacte. En canvi ell, des del primer dia ens ha provocat i humiliat.

"Si es confirma la vostra destitució, pensau fer una política obstaculitzadora, o fareu com diuen els de Convergència Murera?
"És d'agrair aquest canvi tan fort que hauran fet els de CDM, perquè supòs que tot el poble s'haurà adonat del canvi que hi ha hagut amb l'oposició de quan jo era batle a ara. És d'agrair que vulguin col·laborar, cosa que no feien amb nosaltres, però és de savis rectificar.

"Diríeu que hi havia un pacte encobert?
"No vull dir això, perquè no crec que sigui el moment de fer pactes, de la mateixa manera que entenc que ara no era el moment de rompre'n. Ni ara ni abans, perquè l'hauríem pogut rompre quan jo era batle, perquè em pressionava.

"El que passa ara, pot paralitzar l'activitat municipal?
"Moltes de coses, gairebé tot el pressupost del 98 ja està pràcticament executat. Això vol dir que queden cinc mesos fins a les eleccions municipals del 99, i en aquests cinc mesos s'hauran d'aprovar els pressuposts del 99 i nosaltres hi donarem les màximes facilitats, sempre que se'ns consulti. Si no se'ns consulta i els pressuposts que es duguin a ple ens convencen, nosaltres també l'aprovarem. El que no té sentit és que un grup al qual li falten tres regidors per tenir majoria vulgui assumir la responsabilitat de governar sol i gestionar un pressupost de 1.200 milions de pessetes.

"En aquest cas, pensau vós que la direcció del partit hi té res a veure?
"No vull dir el que no sé, però pareix política de partit. De mi ningú no podrà dir que ho hagi fet. Però ja en parlarem al seu moment, el que ara hem de fer és limitar-nos a respondre al que ha sortit publicat als diaris.

"Ha estat una sorpresa?
"No m'ha sorprès, perquè hi havia aquesta possibilitat. Abans de presentar els escrits, dilluns els vaig mostrar al batle. Ell em va demanar fer una reunió. Jo vaig convocar al comitè local per donar-li una resposta. Em digueren que sí, que volien tenir una reunió, però que els escrits fossin presentats al registre municipal. No he fet com ell, que ja ha convocat una roda de premsa per explicar la seva decisió sense que ens hagi dit res a nosaltres. I això que ahir vàrem estar tres hores junts, en una reunió.

Autonomia

Onofre Plomer insisteix que l'única cosa que el grup del PP ha demanat al batle és gaudir de la mateixa autonomia que tenen els regidors d'UIM-UM per gestionar les seves delegacions, i que seria bo que consultàs els diferents pobles on hi ha pactes per saber com funcionen les delegacions. «Al batle li demanam que rectifiqui i ens doni un marge de confiança i que si és així nosaltres tornarem a acceptar les delegacions. Una altra alternativa és continuar com fins ara o que ens destitueixi». Segons tots els indicis, ahir vespre hi va haver la darrera reunió d'UIM-UM a Muro, i el dematí Nicolau Tous, de l'executiva d'UM, era a l Ajuntament. Avui dematí el batle Jaume Perelló; Bartomeu Vicens, secretari general d'UM, i Miquel Ferrer, secretari municipal del mateix partit, anunciaran el trencament del pacte amb el PP fins a final d'aquesta legislatura. Ara cal demanar si aquest pacte es pot tornar a fer després de les eleccions. Serà difícil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.