algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El pressupost de Dinàmica Educativa baixa deu milions, malgrat l'augment de matrícules

Llabrés diu que el curs que ve es replantejaran la situació

El pressupost destinat al programa de dinàmica educativa, que gestiona l'Ajuntament de Palma, ha patit un descens important.
Encara que la quantia pressupostada és de 55 milions com l'any passat, a aquesta suma s'ha de restar uns 11 milions de pessetes que s'invertiran en el tercer Encontre de la xarxa estatal de ciutats educadores, que tindrà lloc els propers 11, 12, 13 i 14 de novembre a Palma. A més, cal recordar que el curs passat 30.000 alumnes hi varen quedar defora, malgrat que la partida pressupostada inicialment es va veure incrementada en més de 12 milions de pessetes.

No obstant això, el regidor de l'àrea d'Educació, Jordi Llabrés, justifica la davallada del pressupost, que es complementa amb un augment de les activitats, amb «l'optimització dels recursos» que es dedueix d'«una millor gestió dels pressuposts». En tot cas, els tècnics de la casa, que ahir també eren presents a l'acte, constataren les mancances. «El pressupost tècnicament és insuficient, a nivell de recursos i d'espai». Alhora, atribuiren les deficiències existents al fet que els programes de dinàmica educativa són «competència voluntària de l'Ajuntament i no obligatòria».

Llabrés comentà que no els ha quedat més remei que «ajustar el pressupost». I afegí: «Hem arribat al màxim del que podem arribar». Per això, des d'Educació es té clar que per al proper curs hauran de «replantejar l'enfocament de personal i de tècnics, així com de pressupost».

Novetats  

El programa de Palma ciutat educativa compta enguany amb 70 activitats, de les quals destaquen per noves: Audició de jazz; Què sabem, dels drets humans?; Palma, ciutat de poesia (formació de professors); i el III Encontre de la xarxa estatal de ciutats educadores.

A més de les actividades novelles, ressalta, dins el programa Palma ciutat educativa, l'increment d'inscripcions amb uns mil alumnes més. Així, s'ha passat a oferir el servei a un total de 142.000 usuaris, comptabilitzant tant escolars com professors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.