cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
13°

La vaga a la seguretat privada paralitza el transport blindat

CCOO nega la responsabilitat en l'incendi de dos caixers

Els treballadors de la seguretat privada varen tornar ahir a la vaga amb una especial activitat dels piquets en les dues principals empreses del sector, Trablisa i Prosegur, per tal d'impedir la sortida dels furgons blindats i el trasllat de fons bancaris.

La presència dels piquets a les seus d'aquestes dues empreses va fer que només operàs un vehicle que es dirigia al Banc d'Espanya. Segons Emilio Sifre, secretari de la Federació d'Activitats Diverses de CCOO, convocant de la vaga, tots els treballadors no afectats pels serveis mínims secundaren l'atur. A més, en el cas de Prosegur no s'havia anunciat quins empleats estaven afectats pels serveis mínims, per la qual cosa finalment tots feren vaga.

Pel que fa a la crònica d'incidents, la Policia Local informà de dos incendis en els caixers automàtics ubicats a Son Fuster i a via Asima, en el polígon de Son Castelló. L'informe policíac indica que els autors podrien ser piquets de la vaga de guàrdia jurats, ja que en els vidres de les oficines de les entitats financeres apereixien nombrosos adhesius al·lusius a aquest atur. En aquest sentit, Sifre negà la responsabilitat de CCOO en els fets i indicà que els piquets actuen amb ous o pots de pintura, però que «d'aquí a pegar-li foc a un banc és un absurd».

La vaga continua avui, demà hi ha jornada de descans i després hi ha sis jornades consecutives d'atur, del 24 al 29. La reivindicació és la constitució d'una mesa negociadora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.