cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Comença el curs 98/99 de Secundària amb el caos de l'any passat a la memòria

Les aules dels instituts rebran els 60.337 estudiants que encara eren de vacances

354

A partir d'avui, els 139.668 alumnes de les Balears hauran d'acudir puntualment cada dia a classe, perquè les vacances d'estiu han acabat per a tothom. Dia 14 de setembre passat començà el curs per als gairebé 80.000 alumnes d'Infantil i de Primària, i avui és el torn dels 60.337 que cursaran els diferents nivells d'ESO, Batxillerat LOGSE, BUP i COU, Formació Professional, Mòduls Professionals i Educació Especial.

Un inici de curs que semblarà una bassa d'oli si es compara amb el de l'any passat, que derivà en tota una sèrie de manifestacions i sol·licituds massives de dimissió de l'aleshores delegat provincial del MEC i avui director general d'Educació de Mallorca, Joan Francesc Romero. Fins i tot, els professors dels instituts públics de les Illes es varen plantejar una dimissió en bloc com a mesura de pressió, ja que les plantilles de professorat eren insuficients per començar el curs. El qual, per cert, es va iniciar amb una o dues setmanes de retard en alguns centres, a causa dels esmentats problemes de plantilla.

Finalment, la insostenible situació va derivar en mobilitzacions que feren únic i irrepetible el començament de curs del 97/98, ja que la comunitat educativa (pares, alumnes i professors) es llançà al carrer vestida de dol i carregada amb corones mortuòries per denunciar la mort de l'Ensenyament Públic. Un espectacle lamentable.

Complir el calendari
El calendari escolar no és un tema flexible. Es tracta d'una normativa d'obligat compliment per a tots els centres de les Illes. I segons el calendari, avui i no cap altre dia, ni anterior ni posterior, havia de començar el curs 98-99 a Secundària. Per aquest motiu, vuit centres concertats han estat inspeccionats, ja que hi havia sospites que haguessin començat les classes d'aquest nivell coincidint amb l'inici de curs de Primària, que va tenir lloc dia 14 de setembre. Les diligències d'Educació encara estan en marxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.