algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

L'Udico desarticula a Barcelona la banda que robava targetes de crèdit

Després d'un any i escaig d'investigació policíaca per tot l'estat espanyol, els funcionaris de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (Udico) de Barcelona aconseguiren finalment detenir una desena de persones acusades de frau en els caixers automàtics.

La banda, desarticulada definitivament el 27 d'agost d'aquest estiu, havia actuat a Palma durant dos períodes concrets. El mes de juny del 1997, el Cos de Policia Nacional va rebre les tres primeres denúncies de robatori de targetes de crèdit i s'inicià la corresponent investigació. El mes de maig, es donaren a conèixer tres casos més. En total, sis persones han estat víctimes de robatori a Palma per aquesta banda integrada per deu delinqüents àrabs, homes i dones d'entre 25 i 50 anys que, en una mitjana de quatre operacions d'aquestes sis targetes, varen sostreure la xifra global de 700.000 pessetes.

La Policia, que ha distribuït les fotografies dels components de la formació per tota la geografia espanyola, afirma que la banda sovinteja els caixers de la costa mediterrània i les grans ciutats, i que concentra els seus cops durant els caps de setmana, perquè no coincideixin amb horaris d'oficina. La Policia de Palma, amb l'objectiu d'alertar la població, explicà en un comunicat el tipus de frau comès per la banda, així com el seu modus operandi.

Segons investigacions policíaques, els delinqüents de la banda col·loquen un dispositiu en l'interior del caixer de forma que, quan el client introdueix la targeta, el caixer es bloqueja i se l'empassa. El caixer informa que la targeta «està retinguda». El dispositiu consisteix en un tros de radiografia o plàstic doblegat que cobreix la tarja per ambdues bandes. Per treure la targeta només cal estirar per una de les puntes del plàstic amagat, cosa que la víctima no pot apreciar. Seguidament apareix un component de la banda per tal d'«ajudar» la persona suposadament amb problemes per recuperar la seva targeta de crèdit retinguda.

El delinqüent es guanya la seva confiança explicant que a ell li ha succeït el mateix i que ho ha solucionat teclejant el codi secret. És aleshores quan l'estafador s'apunta el número i comença les operacions d'extracció de diners.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.