cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La solidaritat amb els països del sud es presenta al carrer

Divendres vespre va tenir lloc la segona trobada solidària

El divendres vespre va tenir lloc a Manacor la segona trobada solidària del comerç just i solidari. L'organització va anar a càrrec del col·lectiu S'altra senalla del Casal de la Pau de Manacor amb l'objectiu de donar a conèixer un poc més de prop els productes que són fabricats pels artesans i treballadors dels països del sud.

A Manacor, ja fa prop de dos anys que el Casal de la Pau inicià la tasca de tirar endavant la «tenda solidària del comerç just» i «gràcies a aquest moviment i a tanta gent voluntària que ha donat el seu granet d'arena podem dir, satisfets, que va en augment i millora», expliquen des de l'organització.

L'acte de la II Trobada solidària es va celebrar en el carrer Pou Fondo, 1 de Manacor, just davant on està situada la tenda solidària.
En el carrer es varen preparar unes taules amb un bufet perquè els participants de la festa poguessin tastar els productes solidaris. Durant la vetlada es va realitzar una desfilada de roba produïda per artesans del sud, «però feta amb dignitat», comentà el col·lectiu.

Així mateix es va poder comptar amb l'actuació del grup Espiral d'Embulls. Un bon grapat de manacorins i gent d'altres pobles dels envoltants varen participar de la festa, que va durar tot el vespre, per ajudar els països del sud.

Entre les actuacions alguns membres del col·lectiu varen fer, a nivell de paròdia, algunes representacions teatrals d'allò que eren els productes no solidaris i instant a què si es vol ajudar el tercer món o els països del sud el millor era consumir els productes que ells elaboren per poder comptar amb una aportació econòmica i poder sortir de la pobresa en què viu actualment.

Precisament aquest és un dels principals objectius que té el col·lectiu S'altra senalla del Casal de la Pau per ajudar aquesta gent que viu en països amb una economia deprimida i sense possibilitats de poder subsistir amb la producció de la seva terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.