nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els pares d'alumnes es plantegen mobilitzacions per tenir més presència en el món educatiu

Exigeixen al Govern la Llei del Consell Escolar Autonòmic

Fa més d'un any que el Parlament de les Illes té congelada i pendent d'aprovació la que ha d'arribar a ser la Llei del Consell Escolar Autonòmic. Una demora que està exhaurint la paciència dels pares d'alumnes, ja que aquest futur Consell ha de ser l'únic fòrum de debat educatiu en el qual tindrà representació aquest col·lectiu. Una situació que si es perllonga molt més podria desembocar en mobilitzacions per part dels pares, segons va admetre el president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca, Joan Pons, ja que aquests estan cansats de no tenir presència ni cap possibilitat de participació en les decisions que afecten al sector educatiu.

No obstant això, Pons explicà que abans que s'aprovi la llei s'han d'incloure tota una sèrie d'esmenes, entre les quals es troben algunes de FAPA, per rectificar i millorar el text definitiu. La principal reivindicació en aquest sentit, explicà el representant dels pares, fa referència a la composició del Consell. Els pares demanen més representació d'educadors i de pares d'alumnes i menys polítics i gent del món de la Cultura, ja que el Consell s'ha de crear per tractar temes educatius.

En qualsevol cas, i tenint en compte que en total són tretze les lleis que romanen congelades al Parlament, els representants de les APA són conscients que el procès de creació del Consell Escolar Autonòmic no serà ràpid. Però confien que la proximitat de les eleccions generals, que estan previstes per al mes de juny de l'any que ve, puguin dinamitzar l'activitat del Parlament, com tantes altres coses, i permeti l'aprovació definitiva de la Llei.

A més a més, la creació del Consell Escolar, que serà un fòrum consultiu, però no legislatiu, no suposarà un cost important per al Govern. De fet, posar-lo en marxa tindrà gairebé un cost zero. Posteriorment, sí seria necessària una partida pressupostària per afrontar les despeses en concepte de dietes dels representants i sous. Entre d'altres coses, perquè el president del Consell Escolar Autonòmic tindrà categoria de director general.

Joan Pons manifestà que «tot això no s'hauria d'haver produït mai en condicions normals, perquè el més lògic era que aquesta llei haguès estat aprovada abans que el Govern balear no rebès les competències educatives».

Aquestes reivindicacions dels pares coincideix amb una sèrie d'actuacions programades, que tenen com a objectiu la recuperació del protagonisme del col·lectiu en el món educatiu, fins al punt que Pons va proposar al conseller d'Educació, Manuel Ferrer, la professionalització dels APA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.