muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Una passa més cap a la integració

La Federació d'Immigrants estrenarà oficines a Palma i també ampliarà serveis a l'octubre

La Federació d'Associacions d'Immigrants obre una nova etapa marcada per l'increment de serveis i per un canvi d'organització per implicar les associacions en feines que reverteixen en favor de tots els estrangers.

Per començar, aquest octubre han d'estrenar noves oficines en el carrer de Reina Maria Cristina de Palma, encara que no han concretat l'ubicació exacta a l'espera de tancar el tràmit amb el conseller d'Acció Social del Consell Insular, Damià Pons, que s'ha compromès a subvencionar el lloguer.

Les dependències han de permetre a la Federació donar el llistat de prestacions que tenen en cartera. L'increment d'aquestes respon a un canvi de plantejament que estableix que tota associació federada es responsabilitzi d'algun dels serveis. De tota manera, els beneficiaris sempre seran tots els estrangers, federats o no.

Tarpuy-Associación Peruana en Baleares, s'encarregarà de la informació, assessorament i gestió; d'oferir traductors, i del comitè d'el·laboració de projectes de desenvolupament institucional.

El Centro de Cultura Argentino Martín Fierro assumeix el servei de benestar social, i el d'intèrprets i acompanyament. El Centro Cubano de Mallorca i l'Asociación Cultural del Uruguay són responsables del comitè de cultura i esports.

El Centro Cultural Àfrica organitzarà el comitè comptable, mentre que entre totes les entitats impulsaran en el comitè de la dona i de la joventut.

D'aquests serveis n'hi ha que ja han estat funcionant el darrer any en les que, encara, són les oficines la Federació, situades en el número 9 del carrer de 31 de Desembre de Palma.

Per això, en les mans dels assessors jurídics de l'entitat hi ha 393 expedients d'estrangers, sobre els quals es fa feina no només segons la petició inicial de l'usuari (arreglar la residència, els permisos de feina i altres) sinó que es mantenen «vius» per utilizar la documentació quan es presenten noves dificultats a l'afectat.

El contacte amb els usuaris permet afirmar a l'agrupació que el percentatge major dels que ens visiten són marroquins, senegalesos i peruans i que cada col·lectiu s'agrupa en diferents sectors laborals.

En aquest sentit, la Federació ha reclamat a la Conselleria de Presiència que inclogui en el proper Pla Integral per a la Integració d'Immigrants cursos de formació diferenciats segons cada col·lectiu.

Diferències  

La Federació basa el seu projecte d'oferir formació diferenciada per nacionalitats en paràmetres com els següents. Els africans i dominicans pateixen un índex d'analfabetisme alarmant, mentre que arriben professionals liberals de Perú, Cuba, Argentina, Xile, Uruguai i Equador. Per als estrangers ocupats en el servei domèstic reclamen cursos d'assistenta familiar i de legislació laboral, i per als venedors ambulants, la majoria senegalesos, classes de cultura general i orientació sobre el cooperativisme i idiomes; els marroquins, especialitzats en l'agricultura i la construcció, necessiten també lliçons d'idioma, mentre que els professionals liberals assenyalats demanden cursos d'autoocupació, orientació empresarial i fiscal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.