algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

CCOO veu «inevitable» la represa de la vaga de guàrdies jurats demà

El secretari d'acció sindical de CCOO, Fernando Galán, qualificà ahir d'«inevitable» la represa de la vaga al sector de la vigilància privada a partir de demà.

Galán denuncià l'actitud de la patronal, que divendres es negà a negociar amb CCOO una sortida al conflicte, així com «la complicitat de l'administració» amb els empresaris del sector.

Davant aquesta situació, els guàrdies jurats tornen demà i dimarts a l'atur i des del dia 24 fins al 29 amb el perill d'una «radicalització del conflicte».

Des de CCOO no s'entén ni l'actitud de l'Associació Balear d'Empreses de Seguretat Privada (ABES) ni la de l'Administració, ja que consideren que si la patronal ni tant se vol està disposada a asseure's a negociar és «perquè estan convençuts que per activa o per passiva compten amb la complicitat de l'Administració i se senten protegits».

En aquest sentit, els responsables sindicals es posaren en contacte tant amb el director general de Treball, Fernando Villalobos, com amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, per exposar-los el que s'ha creat un conflicte social que en el transcurs del temps pot provocar «destrosses» en els béns de les empreses, en referència a la creixent crispació dels empleats.

També s'està a l'espera d'una clarificació per part de Delegació de Govern de quins han de ser els serveis mínims, que qualifiquen d'«abusius i d'ambigus». La vaga començarà a les zero hores de dilluns i es preveu que es tornin a col·lapsar les sortides dels furgons que traslladen els fons bancaris.

El conflicte

La creació d'una mesa de negociació on s'abordi la problemàtica laboral de la seguretat privada a les Balears a través d'un conveni d'àmbit autonòmic és la reivindicació fonamental de CCOO i SIPVS, convocants de la vaga. Una demanda que topa amb la negativa de la patronal, que s'aferra al conveni estatal, signat per UGT i no per CCOO. Com a raó de fons hi ha les 96.000 pessetes brutes que cobren de sou els guàrdies jurats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.